Architects tweede headliner Jera On Air 2019

Facebookrssmail

Afgelopen zaterdag stond de vijfkoppige metalcore-formatie Architects nog in AFAS Live en direct na deze show kon eindelijk aangekondigd worden dat de Britten op vrijdag 29 juni aanstaande ook het podium zullen betreden van Jera On Air. Hiermee is, na Sum 41, de tweede headliner voor het grootste hardcore- punk en metalcore festival van Nederland bekend. Daarnaast kunnen we ook Beartooth, No Turning Back, Municipal Waste, Death By Stereo, This Means War!, Polaris, Darko, Insanity Alert, Employed to Serve, Not on Tour, Candy, Searching For Relief, Chaser en Smoke or Fire toevoegen aan de line-up van Jera On Air 2019. Eerder werd al bekend dat naast Sum 41 onder andere Heideroosjes, Hatebreed, Converge, Ignite en The Amity Affliction tijdens het weekend van 27 tot en met 29 juni naar Ysselsteyn komen.

Architects
foto (c) Johan Sonneveld

Momenteel zijn de Architects bezig aan de grootste Europese tour sinds de oprichting in 2006 en in dat kader zette de band afgelopen weekend de Nederlandse poptempel AFAS Live nog in vuur en vlam. Toch was zeker niet alles rozengeur en maneschijn de afgelopen jaren. Na een gevecht van drie jaar overleed leadgitarist en oprichter Tom Searle in augustus 2016 aan de gevolgen van kanker. Na een ingelaste pauze bleef nieuw werk een tijdje uit. Wel bleef de band optreden en lieten ze op onder andere Jera On Air 2017 een onuitwisbare indruk achter. Een paar maanden geleden volgde met het album ‘Holy Hell’ langverwacht nieuw werk. Het album werd zeer goed ontvangen en met deze plaat op zak, doet Architects nu gelukkig ook Jera On Air aan. De eerste track op het album is getiteld ‘Death is not defeat’. En zo is het maar net.

Architects is slechts één van de vele nieuwe toevoegingen voor Jera On Air 2019. Liefhebbers van metalcore komen bijvoorbeeld ook aan hun trekken met Beartooth. Onlangs dropten de Amerikanen hun derde album, en dat leverde ze louter positieve kritieken op. Hun landgenoten van Municipal Waste zien we eind juni ook terug op de festivalweide in Ysselsteyn. Kneitergoede liveshows doorspekt met geniale humor; Municipal Waste in een notendop. Het zijn echter niet alleen maar buitenlandse toppers die de klok slaan komende editie van Jera On Air. Ook Neerlands onbetwiste hardcore-aanvoerder No Turning Back ontbreekt niet op de poster. Al meer dan twintig jaar touren ze de wereld rond en in de tussentijd brachten ze negen albums uit. De band is nog altijd een begrip in de scene met hun unieke en kenmerkende sound.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ