Terradown – Judgement

Facebookrssmail

Het Nederlandse Terradown heeft zichzelf al aardig op de metalen kaart gezet door het winnen van de Dutch Metalbattle en zelfs de Wacken Metalbattle hetgeen een optreden op dit befaamde festival tot gevolg had. Voorwaar een prestatie, temeer omdat dit gebeurde zonder een album op zak. Wel, dit is hem dan, het debuut van Terradown en dat is er eentje geworden hoor.

Terradown bestaat sinds en heeft al behoorlijk huisgehouden op de diverse podia. Zanger/brulboei Nick is tevens een graag geziene en gehoorde gastvocalist bij diverse bands en dat hoor je wel terug in de gelaagdheid en diversiteit bij de nummers. Groovy melodeath trash metal spelen ze volgens eigen zeggen. Nou daar zit zeker wat in, denk hierbij aan een mix van Lamb Of God, Amon Amarth en de brute kant van Avatar.

In elk nummer wordt de nodige melodie vermengt met giftige agressie, puntige hooks, staccato riffs, militaristische roffels en de bijtende, brute vocalen van Nick. Opener ‘Statement’ biedt het meteen allemaal en is lekker lang uitgesponnen. Het navolgende ‘Volition’ is ook zo’n lekker brute stamper waarna we met ‘Break Your Chains’ toch enigzins verrast worden met een meer catchy song voorzien van rappende zang. Aan bruutheid wordt gelukkig niet aan kracht ingeboet zeker niet bij ‘Memories’ dat er weer vol inhakt.

‘Caged In Stone’ is ook meer catchy en zou je bijna een relatief rustpuntje kunnen noemen. Hierna volgen alleen nog maar heerlijke supervette krakers die uitermate geschikt zijn om je huis in recordtempo te verbouwen. ‘Black Blood’ zet ik dan ook continu op repeat, wat een power, agressie en superieure vocalen. De afwisseling tussen bruut en clean werken hier fantastisch maar die vette groove en breaks zijn het gewoon helemaal. ‘Overlord’ is ook zo’n geweldig supernummer dat het live fantastisch zal doen. ‘Reburied’ en ‘From The Skies’ zijn ook gewoon vette thrash nummers terwijl het afsluitende ‘Into The Devil’s Lair’ weer wat metal met groove mengt. Luister maar eens naar die supersnelle, vingervlugge gitaarsolo’s.

Terradown weet met hun debuut Judgement meteen ijzersterk voor de dag te komen. Een album vol met vette nummers die uitnodigen om live te worden gebracht en zeker een groot publiek zal aanspreken dat zich in de mosh pit zal begeven. Supervet en strak debuut dat gelukkig niet is overgeproduceerd maar nog lekker rauw en compromisloos klinkt. De nummers zitten goed en afwisselend in elkaar, zijn uiterst vakkundig ingespeeld en de vocalen zijn lekker agressief en bruut. Tel daarbij op dat de teksten niet zomaar uit de lucht zijn gegrepen maar stof geven tot nadenken en je weet dat dit een album is dat dik in orde is. Aanschaf verplicht zou ik zeggen! (94/100) (Eigen Beheer)

Tracklist

01. Statement
02. Volition
03. Break Your Chains
04. Memories
05. Caged in Stone
06. Black Blood
07. Overlord
08. Reburied
09. From the Skies
10. Into the Devil’s Lair

Members

Nick Brouwer– Vocalen
Jasper Verhorst – Lead gitaar
Mark Link– Rhythm gitaar
Joris Koenraadt – Basgitaar
Dimmy Marcelissen– Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ