Lower 13 – Restore The Order

Facebookrssmail
Lower 13 - Restore The Order

Op 7 juni zal wereldwijd het nieuwe album van de Metalband Lower 13 verschijnen via Pure Steel Records. ‘Restore The Order’ is het derde album van dit Amerikaanse trio. Al eerder bracht de band hun debuut ‘Rabid’ uit in 2010, gevolgd door diens opvolger ‘Reach An End’ vier jaar later. 

Met ‘Restore The Order’ wordt er duidelijk gemikt op een internationale doorbraak, want zowel de muziek als de lyrics en de productie zijn van een uitmuntende kwaliteit. Tracks als ‘Swallowed By The Light, ‘The Shining Star’, ‘Leads To Fate’, ‘Set Hate Free’, en ‘Monster’ hebben allen een pompende Bass sound, prima drumspel, en lekkere gitaarriffs.

Maar het zijn vooral de vocalen waar de luisteraar enthousiast van zal worden. Want zowel de cleanvocals als de grunts worden perfect uitgevoerd en dat is een klasse apart. Met ‘Find Your Peace’ en ‘No Answers’ kent het album even een dipje, maar de verassende zeven minuten durende afsluiters ‘Unclear’ en ‘Spotless Mind’ maken dit ruimschoots goed. Deze twee tracks kennen een prima opbouw, voldoende afwisseling, en de vocalen weten zich daar naadloos op aan te sluiten.

Twee supertracks

Met ‘Restore The Order’ heeft Lower 13 een van de beste doorbraakalbums afgeleverd tot nu toe. Voor fans van Metalcore bands als Heaven Shall Burn en Bullet For My Valentine is het beluisteren van deze schijf zeer zeker de moeite waard. (95/100) (Pure Steel Records)

Tracklist Restore The Order

1. Swallowed By Light
2. The Shining Star
3. Leads To Fate
4. Weight Of The World
5. Set Hate Free
6. Monster
7. Find Your Peace
8. No Answers
9. Waiting
10. Force Of Nature
11. Unclear
12. Spotless Mind

Line up Lower 13

Sean Balog – bass, vocals
Patrick Capretta – guitars, vocals
Eric Kruger – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ