Bleeding Gods – Dodekathlon

Facebookrssmail

Bleeding Gods is een Nederlandse death metal band opgericht in 2012. Na een demo in 2013 verscheen in 2015 het debuut album ‘Shepherd of Souls’. Geen onverdienstelijk debuut en toch weet het album en de band zich niet te onttrekken aan “de grijze middenmoot” en weet het album niet de gewenste aandacht te trekken, Dat hard werken loont bewijst Bleeding Gods als geen ander, kosten nog moeite worden gespaard om de band naar een hoger plan te brengen. Drijvende kracht en enig origineel bandlid Ramon Ploeg wist vorig jaar met zijn bandleden een platen deal te sluiten met het gerenommeerde Nuclear Blast Records en de band werd beloond voor het harde werk. Het resultaat, ‘Dodekathlon’ verschijnt derhalve op 12 januari wereldwijd.

‘Dodekathlon’ is een concept album met als onderwerp de Griekse mythologie en verhaalt over de twaalf werken van Hercules. Het album is in nagenoeg niets te vergelijken met de voorganger. De basis is weliswaar nog steeds death metal maar de kwaliteit van de composities is vele maten hoger dan dat wat geboden werd op ‘Shepherd of Souls’. De productie is professioneel en het artwork ziet er goed verzorgd uit.

Het album opent met ‘Bloodguilt’ dat start met een Behemoth-achtig intro dat in spanning opbouwt naar een mid tempo nummer met verzorgd gitaarwerk en solo’s en uitstekend drumwerk, de symfonische klanken vullen het nummer goed aan en zijn niet te overheersend aanwezig. De raakvlakken met Behemoth zijn duidelijk aanwezig op dit album, zo ook in het opvolgende nummer ‘Multiple Decapitation’. Dit nummer is meer up tempo en zwaarder en kent een sfeervol en melodisch tussenstuk met een gesproken sample, wanneer we weer de draad oppakken is er een hoofdrol voor de sologitaar, een zeer vermakelijk nummer.

Het album kent geen dieptepunten maar daarentegen zijn er ook geen echte uitschieters of het moet ‘From Feast To Beast’ zijn. Een nummer dat meer gedragen wordt door keyboards en fijne herkenbare gitaarlijnen kent. Mark Huisman staat vocaal zijn mannetje en brengt fijne variatie in de zang, zoals ook het nummer verschillende tempowisselingen kent. Het meest brute en snelle nummer is zonder meer ‘Seeds Of Distrust’ en ook in dit nummer wordt volop gevarieerd met het tempo en zijn de smerig krijsende vocalen van Mark opvallend en sterk.

Bleeding Gods brengt met ‘Dodekathlon’ een verrassend sterk album, een album waarmee de band hoge ogen gaat gooien en het harde werk beloond zal zien worden. Op 2 februari is de album release show in Fluor te Amersfoort met support van Apophys, Deathmarch en Weltschmerz.

(87/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
1. Bloodguilt 5:41
2. Multiple Decapitation 5:23
3. Beloved By Artemis 4:23
4. From Feast To Beast 5:27
5. Inhuman Humiliation 4:48
6. Birds Of Hate 4:07
7. Saviour Of Crete 5:02
8. Tyrannical Blood 3:38
9. Seeds Of Distrust 4:48
10. Tripled Anger 6:54
11. Hera ́s Orchard 5:40
12. Hound Of Hell 3:29

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ