Avslut – Deceptis

Facebookrssmail

Avslut is een black metal band uit het Zweedse Stockholm. De band is opgericht in 2016 en hetzelfde jaar verscheen de EP ‘Vanskapt’. Later in 2016 verschenen er nog twee digitale singles en in 2018 verschijnt het debuut album. Het album draagt de naam ‘Dexeptis’ en verschijnt op 23 februari via Osmose Productions.

Behalve de twee in 2016 uitgebrachte singlesm ‘Terra Mater’ en ‘Deceptis’. telt het album zeven nieuwe nummers. Opener ‘Pestilens’ is een lekkere start. Een fijn up-tempo nummer waarmee Avslut met de tempowisselingen en de ingebrachte melodie sterk voor de dag komt. Ook opvolger ‘Förlorad’ is een nummer waar niets aan mankeert. Sterke melodielijn, een opbouw met eigenwijze tegendraadse ritmes en opmerkelijke vocalen van zanger / songwriter Christian Jönsson Baad.

Het verloop van het album kent geen verrassingen, sterke composities en dito vocalen. Nummers als ‘Legion’ en ‘Martyrium’ staan als een huis en zijn sterke nummers. De twee eerder genoemde singles passen naadloos op dit album, opvallend is wel dat het minste nummer van de twee, ‘Deceptis’, is verkozen tot het titelnummer daar waar ”Terra Mater veel meer inhoud heeft. Het album sluit af de naamgever van de band ‘Avslut’, een sterk mid-tempo nummer dat met ruim zeven minuten misschien net wat te lang duurt.

Het debuut album van Avslut is er een om aan te prijzen, sterke composities met knappe vocalen. Een aanrader.

(80/100, Osmose Productions)

Tracklist:
1. Pestilens 04:24
2. Förlorad 03:47
3. Existensens skugga 05:28
4. Legion 04:18
5. Martyrium 04:43
6. Deceptis 03:52
7. Evigt mörker 04:40
8. Terra Mater 05:02
9. Avslut 07:08

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ