Twin Temple – God Is Dead

Facebookrssmail

Het satanische doo wop/rock-’n-roll duo Twin Temple bracht aardig wat teweeg met hun debuutalbum een paar jaar terug. In thuisland de VS waren er een hoop mensen niet over te spreken. Zeker in de meer gelovige delen werd het album niet geaccepteerd. Gelukkig kwam het vorig jaar naar Graspop waardoor ik de band ontdekte. De satanische teksten gemixt met de vrolijke doo wop uit de jaren 50/60 bracht wat nieuws.

Ze deden vrijwel direct goede zaken met het debuut, al snel was de eerste persing uitverkocht en zijn de prijzen daarvoor inmiddels tegen het onbetaalbare aan, uiteraard in mono. Ook mocht de band in zowel de VS als Europa mee op tournee met, hoe kan het eigenlijk ook anders, het Zweedse Ghost. Een livealbum volgde en daarna werd het toch wat stil rondom de band. Zou het dan een eenmalig ding worden. Fijn om te zien dat dat niet het geval is nu er een tweede studioalbum onlangs uit werd gebracht ‘God Is Dead’.

Met de titeltrack alsook albumopener ´Burn Your Bible´ hebben ze zich niets aangetrokken van de kritiek en gaan ze met de teksten op dezelfde weg verder. Satan, erotiek en sociale dingen. Soms wordt dat ook gecombineerd. Zo ook op een nummer wat dat al enige tijd uit is en op deze plaat verschijnt ´Let´s Have A Satanic Orgy´. Het daaropvolgende ´Two Sinners´ heeft wat weg van The Everly Brothers.

Ik vind het een geniaal gevonden combinatie om de vrolijk klinkende doo wop, die overigens meer dan prima wordt uitgevoerd te combineren met de donkere teksten die het koppel zingt. Als je hun muziek casual luistert heb je bij sommige nummers niet eens in de gaten dat de lyrics zo duister is.

Het blijft natuurlijk wel afwachten of deze formule ook interessant weet te blijven naarmate ze langer bestaan. Voor veel mensen is de lol van bijvoorbeeld een Steel Panther er inmiddels ook wel af. Voor nu is dit tweede album nog prima vermakelijk, al is de complete verassing er af. Wil je eens een combinatie horen die je niet meteen zou verwachten dat goed samen zou gaan is deze nieuwe ´God Is Dead´ van Twin Temple een aanrader net zoals voor de mensen die de groep al eerder volgde. (76/100) (Pentagrammaton Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ