CD van de Week: Gravestone – Sickening

Facebookrssmail

Gravestone is een jonge death metal band uit het Zweedse Växjö. De band is ontstaan in 2013 en in 2017 verscheen de EP ‘Rotten Kill’ via het Nederlandse label Raw Skull Recordz. Een jaar later komen de heren van Gravestone met hun debuut album ‘Sickening’, welke op 31 januari verschijnt via het eerder genoemde label.

Een zware, wat trage riff opent het nummer ‘Tombthrasher’ en wanneer het tempo omhoog gaat verandert de riff in een wat eenvoudige, punk achtige riff. Een lekker nummer, simpel doch doeltreffend. Opvolger ‘Behead The Bastard’ kent ook zo’n eenvoudige basis riff maar kent in de langzamere stukken en refreinen een lekkere groovy sound. Gravestone dendert lekker door met hetzelfde concept, hier en daar wat melodisch gitaarwerk maar overwegend hard, snel en simpel. Death metal, “in your face”, een fijne groove en opvallend verstaanbare vocalen, om lekker mee te brullen.

Halverwege het album belanden we bij de EP waarbij het titelnummer ‘Rotten Kill’ het meest weet te overtuigen. Lekkere Zweedse death metal, zwaar en bruut en lekker up-tempo met een heerlijke groove waarbij de vergelijking met een band als Entombed opduikt. Het meest brute nummer, ook afkomstig van de EP, is ‘Fucking Your Corpse In Hell’, een heerlijk snel en agressief nummer. Het nummer dat het meest tot de verbeelding spreekt is ‘Necromaniac’, geweldig. Het lijkt alsof Gravestone het beste voor het laatste bewaard heeft want nummers als ‘In The Valley Of Coffins’ en afsluiter ‘Murderous Intentions’ zijn heerlijk rammende nummers, pure ‘old skool’ death metal.

Verwacht geen hoogstaande muzikale composities maar dat wat Gravestone op het debuut ‘Sickening’ weet te brengen staat als een huis. lekkere death metal van de oude school, een aanrader!

(85/100, Raw Skull Recordz)

Tracklist:
1. Tombthrasher
2. Behead The Bastard
3. Unholy Mess
4. Rest In Piss
5. By The Knife
6. Rotten Kill
7. Fucking Your Corpse In Hell
8. Necromaniac
9. In The Valley Of Coffins
10. Murderous Intentions

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ