PAPA ROACH – WHO DO YOU TRUST?

Facebookrssmail

Met ‘Who Do You Trust?’ bracht de Amerikaanse Nu Metal band Papa Roach alweer hun tiende studio album uit.
De opvolger van het matige ‘Crooked Teeth’ (2017) Werd voorafgaande aan de albumrelease gekenmerkt door de goed ontvangen singles ‘Renegade Music’ en de titeltrack ‘Who Do You Trust?’
Afgelopen september liet zanger Jacoby Shaddix al eerder van zich horen in een guestappearance op de nieuwe single ‘The Reckoning’ van onze eigen Nederlandse Within Temptation.

De band wordt gezien als een van de bands die het Nu Metal genre groot heeft gemaakt en met ruim 20 miljoen verkochte albums wereldwijd kun je dat wel stellen. In 2000 brak de band wereldwijd door met het tweede album ‘Infest’ en de welbekende single ‘Last Resort’ was in die jaren een veel gedraaide video op MTV en TMF.
Wat Papa Roach zich destijds onderscheidde van andere bands was hun mix van meer Hip Hop beats onder een stevige en aanstekelijke Metalsound.

En nog altijd wijkt de band weinig af van deze formule.
Want ook met ‘Who Do You Trust’? Weet de band op tracks als ‘Not The Only One’, ‘Elevate’, en ‘Top Of The World’ op pakkende en aanstekelijke wijze Hip Hop beats met gitaar en raps samen te laten gaan.
Waar de band op voorganger ‘Crooked Teeth’ meer begon te experimenteren met Dance – en elektronische invloeden, worden deze invloeden ook op ‘Who Do You Trust’? Verder uitgediept. Op ‘Not The Only One’ wordt op verrassende wijze een akoestische gitaar vermengt met stevige gitaarriffs en aanstekelijke Hip Hop beats, en op ‘On Top of The World’ is een interessante sample te horen van Arabische zang invloeden.

Albumopener ‘The Ending’ zou een uitstekende derde single keuze zijn, net als de track ‘Renegade Music’. Ook heeft de band er weer een aantal uitstekende popsongs opstaan zoals ‘Come Around’, ‘Feel Like Home’, en ‘Problems’. Een verrassing is het lekkere Punky ‘I Suffer Well’ en het prima mid-tempo ‘Maniac’, waarin de band interessante elektronische sounds weet te mixen met stevige gitaren. Dit geldt ook voor de afsluiter ‘The Better Life’.

De band zet op ‘Who Do You Trust’? Hun beste beentje voort met uitstekende radiovriendelijke tracks en door vernieuwing in de sound aan te brengen door te experimenteren met elektronische invloeden en instrumenten en samples. Fans van ‘Resist’ waren gaandeweg afgeknapt na het album ‘Metamorphosis’ (2009) Maar op ‘Who Do You Trust’?  Staat er voor elk wat wils met een zeer gevarieerde tracklist en sound.
Met ‘Who Do You Trust’? Zou Papa Roach de ‘Resist’ fanbase weer een beetje terug kunnen winnen. Want ‘Who Do You Trust’? Is beslist sterker dan het vorige album ‘Crooked Teeth’ en met deze tiende album laat Papa Roach duidelijk horen voorlopig nog wel tien albums mee te kunnen.
(88/100) (Eleven Seven)

 

TRACKLIST WHO DO YOU TRUST?

 1. The Ending
 2. Renegade Music
 3. Not The Only One
 4. Who Do You Trust?
 5. Elevate
 6. Come Around
 7. Feel Like Home
 8. Problems
 9. Top Of The World
 10. Suffer Well
 11. Maniac
 12. The Better Life

LINE UP PAPA ROACH

Jacoby Shaddix – lead vocals
Jerry Horton – lead guitar, backing vocals
Tobin Esperance – bass, programming, backing vocals
Tony Palermo – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ