Ignore The Sign – A Line To Cross

Facebookrssmail

‘A Line To Cross’ is het debuut album van Ignore The Sign. Het debuut van de band uit Hannover stond eigenlijk gepland voor het voorjaar van 2017. Door verschrikkelijke persoonlijke tegenslagen van een van de bandleden is in goed overleg met de platenmaatschappij besloten om het uit te stellen tot februari 2018. Ignore The Sign is een band geformeerd rond een drietal veteranen, te weten: Ossy Pfeiffer, Anca Graterol en Steve Mann. Later werd de band versterkt door nog een drietal muzikanten waaronder de voormalige  gitarist van Michael Schenker. In het begin van 2017 werd ‘A Line To Cross’ uitgebracht als single en de nieuwsgierigheid was al direct gewekt bij liefhebbers van traditionele jaren ’70 muziek getuige de hartverwarmende reacties van het publiek op de social media. Bijna 1 jaar later dan gepland is het dan eindelijk zover.

Het eerste nummer. ‘Saviours Of Rock’. laat al direct een hele goede indruk achter evenals ‘No Way Home’. Na de prachtige ballad ‘Brother’ is het de beurt aan zangeres Anca om te laten zien wat zij in huis heeft. Wellicht had ze nog wat meer ruimte moeten krijgen op het album, want het nummer ‘Can’t Find The Door’, waarin zij wederom de vocalen verzorgd swingt als een gek en ademt heel goed de sfeer van de zeventiger jaren. ‘Behind The Wall’ en ‘Looking In The Sun’ zijn de sterkste nummers van deze plaat. Het zijn voor een debuut album ongekend sterke nummers waarin wel duidelijk wordt dat men te maken heeft met een stel ras muzikanten. Qua stijl gaat het alle kanten op, maar de verschillende vocalen, het uitmuntende gitaarspel, de drums en percussion, alles vloeit naadloos in elkaar en maakt het wel heel prettig om te horen. Het zal ongetwijfeld een sensatie zijn om dit bonte gezelschap live aan het werk te zien. Het langverwachte album zal 23 februari verschijnen.

( 85/100, Steamhammer / SPV)

Track;ist:

01 – Saviours Of Rock
02 – A Line To Cross
03 – No Way Home
04 – Brother
05 – The Story Isn’t Over
06 – When Words Ain’t Enough
07 – God With A Million Faces
08 – Sweet Lad
09 – Days Of Thunder
10 – Behind The Wall
11 – Can’t Find The Door
12 – Silver Wind
13 – Looking In The Sun

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ