Tricklebolt – Tricklebolt

Facebookrssmail

Dat goedgemaakte hardrock nog steeds niet dood is bewijzen de jonge mannen van de Sallandse formatie Tricklebolt. Jong zijn ze – tussen de 18 en 23 – en stevige muziek maken, dat  kunnen ze. En ze hebben al kilometers gemaakt. Ze stonden al op diverse festivals en waren support voor binnen- en buitenlands bands. Tricklebolt bestaat uit zanger en gitarist Bastian Pen, Tim Kampman (sologitaar), Daan Pen (basgitaar), Roy Scholten (toetsen) en Ymte Koekkoek (drums). Na twee EP’s is nu hun eerste naar zichzelf vernoemde volwaardige cd verschenen.

De oudere muziekfans onder ons – en ik ben er een van – zullen het zich nog wel herinneren. De zeventiger jaren, de op stevige blues geënte hardrock van bands als Led Zeppelin, de Rolling Stones, Black Sabbath en Deep Purple. Denk aan de hoogtijdagen van deze bands en je hebt ongeveer een idee van hetgeen door de heren van Tricklebolt wordt gebracht. De twaalf nummers op de cd zijn door de band zelf gemaakt; de teksten komen van zanger Bastian Pen. Het is stevige en melodieuze hardrock: goed geschreven, prima uitgevoerd. En nu is het zaak om niet stil te blijven zitten en door te pakken. Van deze mannen kunnen we nog veel gaan horen in de toekomst. Prima cd.

(8/10, Sonic RendezVous)

Tracklist:
1 Entering The Valley
2 Open The Gate
3 High Trees
4 Come Along
5 N347 Pt.2
6 I’ll Drive
7 Dirt Roads
8 River
9 Dawn
10 White Women
11 1996
12 The Wanderer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ