Living Room Heroes kondigen tweede album aan!

Facebookrssmail

Op vrijdag 30 maart zullen de Living Room Heroes hun tweede album ‘Welcome To The Circus’ uitbrengen op Butler Records. Twee dagen later, op zondag 1 april, wordt de plaat in hun thuisstad Nijmegen gepresenteerd in Doornroosje.

Living Room Heroes - Welcome To The Circus artwork

De Living Room Heroes spelen Southern Soul Rock met duidelijk te traceren invloeden uit New Orleans. Ze voelen zich verwant met bands en artiesten als The Wood Brothers, The Black Crowes, Tedeschi Trucks Band en Dr John. Het Nijmeegse viertal, bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Björn van den Boom en Matthieu Cleijne gaat op ‘Welcome To The Circus’ van klein en zoet naar opzwepend en energiek, van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos maar blijft te allen tijde echt en intens.

Als voorproefje op het album is single ‘Stop That Bronco’ nu al te beluisteren:

Via twee vroege EP’s, ‘Head Over Heels’ (2013) en ‘Fool To Believe’ (2014), transformeerde de band van een singer-songwriter duo tot een Southern Soulband met ballen. Voorlopig hoogtepunt was de albumpresentatie van debuutplaat ‘Days well Spent’, in 2016 in een uitverkocht Merleyn. Daarnaast speelden zij bij o.a. NPO Radio 2 en 3FM en verzorgden ze voorprogramma’s voor o.a. Douwe Bob, Albert Lee & Robert Jon and The Wreck.

De albumrelease wordt gevolgd door een uitgebreide tour die wordt ondersteund door www.maxazine.nl

TOUR:
01-04 Doornroosje, Nijmegen (releaseshow)
07-04 NiXenMeeR, Enschede
27-04 Blue Collar Theater, Eindhoven
10-05 Rocking Into Heaven Festival, Schijndel
13-05 Taverne, Bergen
19-05 Over De Top Festival, Lichtenvoorde
02-06 Blues In Zyfflich, Zyfflich
13-07 Cafe Rocks, Enschede

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ