Novastar en Zucchero ook op Bospop

Facebookrssmail

De Italiaanse grootmeester Zucchero sluit Bospop af als slotact op de zondag. Samen met de bevestiging van het Belgische Novastar is het programma voor Bospop 2018 compleet. Eerder werden o.a. Simple Minds, Live, Billy Idol, Gary Clark Jr., The Mavericks en Paul Carrack aangekondigd.

Eric Clapton, Bono en Sting… zomaar wat grote namen die in de rij stonden om samen te werken met de Italiaanse grootmeester Zucchero Fornaciari. De man heeft dan ook een van de meest krachtige en karakteristieke stemmen uit de popgeschiedenis. In 1991 beleefde hij zijn definitieve Europese doorbraak met ‘Senza Una Donna (Without A Woman)’, een duet met Paul Young, waarna hij wereldhits scoorde met onder meer het emotionele ‘Il Volo’. In Nederland haalde hij nogmaals de Top 10 dankzij het nummer ‘Blue’, samen met onze eigen Ilse DeLange. Dat de zanger nog altijd een bijzonder goede band heeft met ons land bleek maar weer toen hij in 2016 in de Ziggo Dome stond en niemand minder dan Marco Borsato een gastoptreden verzorgde.

“Muziek is mijn hele hebben en houden, mijn leven en mijn ziel”, verklaarde Joost Zweegers, het grote brein achter het Belgische Novastar, eens in een interview. En dat hoor je zeker terug in de meeslepende poprock van de in Sittard geboren singer-songwriter. Dat zijn muziek zo belangrijk is voor Zweegers, bleek ook wel toen hij een tijdje in de put zat omdat het afronden van zijn nieuwste album ‘Inside Outside’ maar niet wilde lukken, totdat de vermaarde producer John Leckie (o.a. bekend van Radiohead en Muse) hem hielp die prachtplaat alsnog te voltooien. Drie keer eerder stond Novastar al op Bospop en ook nu weer zal hij diep in de ziel tasten met hits als ‘Wrong’, ‘Because’ en ‘Waiting So Long’.

Ook dit jaar heeft de vrijdagavond van Bospop weer een fantastisch programma dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit jaar met o.a. Jetbone, Gary Moore Band, Musest, The Vipers en Symfo Classics. De 38ste editie van het festival vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ