Metallica brengt ‘Ride The Lightning’ en ‘Kill ‘Em All’ opnieuw uit

Facebookrssmail

Metallica brengt in april en mei reissues van de klassiekers ‘Ride The Lightning’ en ‘Kill Em All’ uit. De opnieuw gemasterde versies van de met multi platina awards bekroonde albums zijn beschikbaar op CD, vinyl en als Deluxe Boxset. De Deluxe Boxset van ‘Kill ‘Em All’ (1983) bevat vier vinyl albums, vijf CD’s, een live DVD en een bijzonder boekwerk. Het vinyl beslaat een live-registratie van een optreden in Parijs uit 1984 en een ‘Jump Into The Fire’ picture disc. Op de CD’s staan onder andere interviews, niet eerder verschenen live-opnames en een album met ruwe mixen en bootleg nummers. De DVD bevat een live-registratie van een optreden in Chicago uit 1983.

00602547885227_Metallica_RTL_Digi_ST8269_V2.inddDe Deluxe Boxset van ‘Ride The Lightning’ uit 1984 beslaat vier vinyl albums, zes CD’s, een DVD, twee boeken waaronder een handgeschreven tekstboek door James Hetfield. Ook is een set van drie posters toegevoegd aan deze speciale re-issue. Het vinyl bevat een live-registratie van een optreden in Los Angeles uit 1985 en een ‘Creeping Death’ picture disc. Op de CD’s staan drie live-opnames. De zeer exclusieve live-opnames van het optreden tijdens het Metal Hammer Festival in Duitsland is te vinden op de DVD.

Metallica werd in 1981 opgericht door Lars Ulrich en gitarist en zanger James Hetfield. De band is een van de meest invloedrijke en succesvolle rockbands met 110 miljoen verkochte albums wereldwijd, waaronder de klassieker ‘Metallica’ uit 1991, dat beter bekend staat als ‘The Black Album’. ‘Death Magnetic’ is het laatste album uit 2008 en werd in Nederland bekroond met een platina award. De band heeft talloze awards gewonnen, waaronder negen Grammy Awards, twee American Music Awards en meerdere MTV Video Music Awards. In 2009 werd Metallica opgenomen in de prestigieuze Rock And Roll Hall Of Fame.

Op vrijdag 15 april verschijnen de standaard versies van de albums. Op 13 mei wordt het vinyl van ‘Ride The Lightning’ uitgebracht en op 27 mei volgt het vinyl van ‘Kill ‘Em All’. De release van de Deluxe Boxsets van beide albums vindt plaats in mei.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ