Killer Boogie – Acid Cream

Facebookrssmail

In 2015 kwam het debuutalbum van de Italiaanse band Killer Boogie uit – nu, drie jaar later, is in de vorm van ‘Acid Cream’ een waardige opvolger verschenen. Het powertrio wisselde sinds het ontstaan van de band al twee keer van bassist, maar behield zijn kenmerkende jaren ‘60/’70 klank die duidelijk beïnvloed wordt door klassiekers als The Stooges en Blue Cheer.

Het album opent met ‘Superpusher ‘69’, een instrumenteel nummer met flink wat effecten tegen een achtergrond van rauwe gitaarklanken, en daarmee is de toon voor het album meteen gezet.

Pakkende riffjes worden afgewisseld met snoeiharde solo’s, en hoewel de zang van Gabriele Fiori misschien wat ongeïnteresseerd klinkt, past zijn stemgeluid perfect bij de muziek. Dat de naam van de band goed is gekozen, blijkt bij nummers als ‘Am I Daemon’ en ‘Dino-sour’, die met hun stampende ritmes en melodieuze gitaarloopjes het dansbare karakter van Killer Boogie’s muziek benadrukken. Met het wat tragere ‘Let The Birds Fly’ stapt de band uit zijn comfort zone; in dit nummer wordt op een Led Zeppelin-achtige manier een langzame ballad gecombineerd met gillende solo’s en hammondklanken. Ook het korte, instrumentele en bluesachtige ‘Mississippi’ is een voorbeeld van de veelzijdigheid van Killer Boogie, en is tegelijkertijd een leuke afwisseling die de samenstelling en volgorde van het album fris en verrassend houdt.

De originele nummers met de kenmerkende Killer Boogie-klank en de verschillende stijlen die perfect gemengd op het album voorkomen, maken van ‘Acid Cream’ een interessant geheel dat niet snel zal vervelen. Killer Boogie’s rock had zo uit de jaren ’70 kunnen komen, maar is allesbehalve een simpele reproductie van de klassiekers; de band heeft op zijn tweede album zijn eigen, unieke geluid volmaakt en bevestigd. Killer Boogie heeft in zijn nog maar korte carrière het genre fuzz rock geperfectioneerd en nieuw leven ingeblazen, en de band maakt met ‘Acid Cream’ ongetwijfeld een stap naar de grotere podia van de Europese rockscene. (85/100) (Heavy Psych Sounds)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ