Izegrim – Beheaded By Trust

Facebookrssmail

Het Nederlandse Death/Thrash Metal combo Izegrim knalde op 23 maart een heerlijk vet tussendoortje op de markt. Dat knallen mag letterlijk genomen worden want dit in eigen beheer opgenomen stuk vakwerk is verduiveld vet en heerlijk bruut.

In tegenstelling tot de voorgaande, zeker niet misselijke en uiterst aan te bevelen, albums is dit exemplaar opgenomen in de KohleKeller Studio. Of het daaraan ligt of puur aan Izegrim’s vakmanschap weet ik niet maar zelden klinkt een muur van geluid zo zwaar maar toch helder.

‘Beheaded By Trust’ opent bruut en dat geldt ook meteen voor de vocalen van Marloes Voskuil wiens stemgeluid per release veelzijdiger en bruter klinkt. Zo kruipt zij tevens beangstigend goed in de rol van “slachtoffer”. Om rillingen van te krijgen. Ook het superzwaar rollende drumwerk is prominent aanwezig en dat is naast de pluim voor de productie ook een pluim voor drummer Ivo Maarhuis.

Het navolgende ‘Stain In The Bloodline’ is wat trager en voorzien van heerlijk gitaarwerk waarna het tempo wordt opgeschroefd in het fel beukende en lekker afwisselende ‘Retraumatized’, een nummer dat alle muzikanten de gelegenheid geeft om te excelleren.

Hierna volgt een nieuwe versie van het oude, op het debuutalbum verschenen ‘Warmonger’ toepasselijk genoemd ‘Warmonger II’. Pfff, superlatieven schieten te kort om deze supergroovende ultra vette versie te omschrijven. Dit is het betere bulldozer werk en ik kan nu al niet wachten om hier live op uit mijn plaat te gaan.
Kortom een zeer veelbelovend tussendoortje waarvan aanschaf zo’n beetje verplicht is! (87/100; Eigen Beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ