Johansson & Speckmann – From The Mouth Of Madness

Facebookrssmail

De grootmeesters van de Death Metal hebben de handen weer ineengeslagen en presenteren hun vierde langspeler inmiddels alweer. De band maakt een mix van hun eigen bands, zijnde Master (Paul Speckmann) en Paganizer (Rogga Johansson), heavy, oldschool en brute death metal. Ook deze keer weer bijgestaan door drummer Brynjar Helgetun, die tevens het mixen en masteren voor zijn rekening nam, en op lead gitaar Kjetil Lynghaug. De heren blijven trouw aan hun oldschool sound, en het is dan ook niet vreemd dat het allemaal herkenbaar klinkt en doet denken aan hun eigen bands. Ook ‘From The Mouth Of Madness’ is weer een vette plaat geworden, net als voorgangers ‘Sulpher Skies’ uit 2013, ‘Mask of the Treacherous’ uit 2015 en, ook op Soulseller records, ‘Edge of the Abyss’ uit 2016.

Als je hun voorgaande werk kon waarderen zal deze nieuwe plaat ongetwijfeld ook in de smaak vallen, niks nieuws of zelfs origineels maar wel donders goed. ‘The Demons Night’ trapt lekker af, een up tempo nummertje met vet drumwerk. De herkenbare stem van Paul roept toch meteen vergelijkingen met Master op, en daar doen ze ook niet voor onder. Ook Kjetil is een aanwinst voor de band, die passende solos produceert bij de vette riffs, zoals in ‘Is This Just Virtual?’. Genoeg variatie en tempowisselingen om het geheel boeiend te houden.

Het gitaarwerk in het opvolgende ‘Remove The Creep’ en ‘Condemned’ is ook weer fantastisch, Kjetil krijgt hier alle ruimte om z’n ding te doen. Ook navolgende nummers zijn allemaal van dezelfde hoge kwaliteit, wat eigenlijk ook niet anders kan met deze ervaren death metal giganten, die vooral trouw blijven aan de oldschool death sound. Het hele album is puur genieten tot en met afsluiter ‘Kill And Kill’, deze band weet waar ze voor staat, dat is duidelijk!

Hoogtepunten op het album zijn naast laatstgenoemde ‘Condemned’ onder andere ‘Heal The Strain’, ‘The Heathen Of The Night’ en ‘The Fallen Angel’. De band doet waar ze goed in zijn en brengt geen verrassingen, maar gewoon lekkere oldschool death die lekker wegluistert. Kenners weten inmiddels genoeg denk ik, verplichte kost voor iedere zichzelf respecterende old school death fan. (80/100) (Soulseller Records)

Tracklist Johansson & Speckmann – From The Mouth Of Madness:

1. The Demons Night (3:56)
2. Is This Just Virtual? (3:39)
3. Remove The Creep (3:30)
4. Condemned (3:19)
5. Why Fear (3:30)
6. Heal The Strain (3:35)
7. The Heathen Of The Night (3:15)
8. The Fallen Angel (3:16)
9. Kill And Kill (3:32)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ