Navarone – Loud & Clear

Facebookrssmail

Navarone viert haar 10-jarig bestaan met de uitgave van een special-limited edition ep. De ep heet ‘Loud & Clear’ en bevat 2 gloednieuwe nummers die de opmaat vormen voor een nieuw album dat dit najaar op stapel staat. Kant b van ep bevat een drietal akoestische nummers. In het bijzijn van 30 leden van de fanclub heeft de band van ieder nummer een nummer live akoestisch ingespeeld. Alle vinyl ep’s worden door de band gesigneerd en in een canvas platentas verstuurd. Daarmee is ‘Loud & Clear’ echt een cadeautje aan de fans.

De ep opent met het gloednieuwe ‘Loud & Clear’, een uptempo rocker waarin de gitaren ronken als nooit tevoren. Je ziet bij wijze van spreken de festivalweides al springen op het opzwepende ritme. Merijn’s soepele en soulvolle stem grijpt je direct bij de strot. ‘Jailbird’ schakelt een tandje terug en is zo’n catchy rocker waar Navarone de laatste tijd patent op lijkt te hebben. Maar wel een met een twist, tijdens de instrumental break grommen de gitaren zwaar en dreigend tot de uitbundige zang de stemming weer doet omslaan.

Op kant 2 vinden we een drietal akoestische liedjes, van elk album één. Wat gelijk opvalt is hoe waanzinnig muzikaal de mannen van Navarone zijn. Hoewel Navarone live vaak een orkaan van geluid produceert verliezen de nummers in deze kleine setting niets aan zeggingskracht. Zonder de bakken distortion en feedback op de gitaren speelt Merijn’s uitzonderlijke rockstrot een nog belangrijkere rol. Prijsnummer is het briljante ‘December’, waarin het zachte, bijna lieflijke arrangement het best tot z’n recht komt. ‘Black & Blue’ is normaal een stevige rocker, en ook in de akoestische uitvoering voel je de energie. De ep sluit af met een prachtig liefdesliedje. “You are my sun, you are my sin, you are the one that makes me sing” het zal je maar toegezongen worden, en dan helemaal door zo’n fantastische zanger als Merijn van Haaren.

‘Loud & Clear’ is het eerste tastbare resultaat van de samenwerking van Navarone met Sandlane Records. ‘Loud & Clear’ is in de eerste plaats vooral interessant voor de fans van Navarone, maar de nieuwe nummers smaken naar meer en doen rijkhalzend uitkijken naar het nieuwe album dat in het najaar op de planning staat. (8 / 10)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ