Lost Legacy – In the name of freedom

Facebookrssmail

Hoe het komt dat sommige bands al lang bestaan, maar nog maar erg weinig geproduceerd hebben, is nogal eens onduidelijk. Dat is ook zo bij het Amerikaanse Lost Legacy (afkomstig uit New York), opgericht in 1998, maar pas in 2009 een 1e product, met debuutalbum The aftermath. En nu pas opvolger In the name of freedom. Uit de op zich goede bio wordt in ieder geval deze lage productiviteit niet duidelijk. Als invloeden noemt de band Iron Maiden, Black Sabbath, Symphony X, Edguy en Testament, een breed spectrum aan invloeden.

Na een intro opent de EP met het maar liefst 8 minuten durende My faith, een nummer met afwisselend mid-tempo en uptempo stukken, wat je door het regelmatig springerige ritme en de gitaarmelodie al snel doet denken aan het huidige Iced Earth. De genoemde invloed van Testament hoor je m.n. terug in het titelnummer, wat met een fraai thrashy gitaarstuk opent om door te gaan in een snel stuk en vervolgens onverwachts om te slaan in een mooi melodisch nummer met langzaam en mid-tempo stukken, een toch wel ietwat vreemd contrast. Zanger en oprichter David Franco blijkt elk nummer geweldig vorm te kunnen geven met zijn zeer goede bereik. In het meeslepende Take me away hoor je Iron Maiden-invloeden door m.n. meerdere fraaie basloopjes. Enough is enough bevat een heerlijke thrashy gitaarriff. Will you remember heeft langzame coupletten om in het refrein om te slaan in een lekkere thrasher.

Lost Legacy heeft een erg goed tweede album afgeleverd met kwalitatief erg goede nummers, productioneel is het album ook meer dan dik in orde. Minpunt vind ik persoonlijk dat te weinig het gaspedaal ingetrapt worden en sommige wendingen/tempowisselingen in enkele nummers net wat te gekunsteld over komen. (83 /100) (Pure Steel records)

Line-up:

David Franco -Vocals
Scott Bennett-Lead Guitars
Jorge Pulido -Lead Guitars
Jochen Wittlinger -Bass Guitar
AJ Spinelli –Drums

Tracklist :

Rise to glory
My faith
Front line
In the name of freedom
Take me away
Enough is enough
Will you remember
Rules of engagement

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ