Legends of Rock Tribute Tour zet Sporthal Venray in vuur en vlam

Facebookrssmail

Zaterdag 7 april was sporthal de Wetteling in Venray omgebouwd voor een groots rock spektakel. Verscholen achter de bar stonden de turnkasten. Tussen de zwarte doeken verschool zich een basketbalnetje. De witte sportbroeken werden vandaag thuisgelaten. Het sporttenue bestond voornamelijk uit zwarte T-shirts. De tijdelijke rocktempel bood onderdak aan een prachtige line-up van de beste internationale tribute bands van Nederland en de Benelux.

In de vooraankondiging was sprake van een ‘mega lichtshow en veel special effect’. Dit werd vertaald naar twee CO2-Jets die bij Metallica-tribute Present Danger werden ingezet, en vier grote beweegbare beamers op het podium. Deze konden er helaas niet voorkomen dat de artiesten in het donker stonden, waardoor ze voor het publiek dat wat naar achter stonden nauwelijks te zien waren. Er was meer dan voldoende rook op het podium en de lampen flitsten aan en uit. Samen met de bevlogenheid dan de artiesten ontstond er gelukkig dan toch een dynamische rockshow met een oprechte live beleving.

De Joe Cover Band mocht openen. In een half volle zaal het publiek meekrijgen is geen gemakkelijke taak. Met passie, gecombineerd met het onmiskenbare stemgeluid en de bijbehorende karakteristieke motoriek van leadzanger Leon van de Laar, zorgde de 13-koppige band voor een krachtige binnenkomer. Gezien de line-up van de avond, werd gekozen uit een aantal rocknummers. Indrukwekkend was de ‘Joe Cocker’ versie van Eagles ‘Desperado’, die de band vorig jaar uit bracht. Net als bij de overige coverbands komen natuurlijk altijd de bekende hits voorbij.

In The Name Of bood het publiek een aanstekelijke muzikale beving van U2. Met name de interactie die veelvuldig met het publiek werd gezocht, zorgen ervoor dat je gewild of ongewild meegezogen werd in het avontuur van Bono en zijn band. Een band dat speelde hun set dan ook met hart en ziel.

The Muse Experience had het in begin lastig, daar zijn rond etenstijd moesten optreden. Het publiek koos na U2 om even wat te eten en uit te blazen op het terrasje buiten. Het heerlijke weer had zo haar aantrekkingskracht. Halverwege de show kwam het publiek weer wat meer tot leven en zo bleek maar weer eens waar deze topmuzikanten toe in staat zijn.

De pakweg 1100 bezoekers kregen vervolgens een spetterende uitvoering te zien en horen van Guns N’ Roses, gebracht door Slash ‘n Roses. De coverband (met dezelfde bassist, zanger en drummer als The Muse Experience) verzorgde naast de authentieke sound voor een wel doorleefde live performance.

AC/DC is al ruim 40 jaar een begrip. Een absolute gave om deze band te benaderen. Met Erwin Wuite als de jonge Angus Young, die als een waanzinnige al hoofdschuddend over het podium raast, een goede rol dat op zijn lijf geschreven is. ACinDC is gebouwd op jaren internationale ervaring en leveren een aanstekelijke vertolking van de rockers uit Australië.

Metallica-tribute Present Danger had de eer het indoorfestival af te sluiten. Als je om twaalf uur ‘s avonds mag afsluiten dan heeft publiek al een lange dag (hard)rock achter de rug. Drank en vermoeidheid gaan dan hun tol eisen. Dankzij de sterke podiumprestaties van onder andere gitaarvirtuoos en leadzanger Thijs de Jong kreeg het publiek een afsluiter van formaat. En kon het wakker blijven tot na de klok van 01.00 uur.

Al met al een geslaagde editie van de Legends of Rock Tribute Tour met tributebands uit hoogste segment. Vol met oprechte passie, nauwkeurige souds en ijzersterke podiumpresentaties. Geen enkel band uitgezonderd.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ