Raven Throne – I Miortvym Snicca Zolak

Facebookrssmail

raven throneVia het Non Serviam Records Label brengt de band Raven Throne uit alweer hun zesde album uit. De bandleden komen zelf uit Wit – Rusland, maar hun thuisbasis vandaag de dag is Polen. De band schrijft teksten in hun eigen slavische taal, en haalde voor dit album hun inspiratie uit de Slavische natuur.

En dat de band op dit album duidelijk geïnspireerd is door de natuur hoor je meteen al aan het intro van de openingstrack ‘Vietru’ wat begint met geluiden van regen en onweer, begeleidt op een akoestische gitaar. Daarna start de snelle muziek met grunts, maar de akoestische gitaar blijft rustig aanwezig in deze openingstrack.

Dit gehele album zit zowel instrumentaal als zang zeer goed in mekaar. De tweede track ‘Pole Cicha Saptala Kalossiem’ kent eveneens een prachtige intro, waarbij de zang voor voldoende afwisseling zorgt. Bij de derde track ‘Imza, Isklizota, Iprykraja Zol’ wordt de zang mooi meegetrokken en gaat mooi tegelijkertijd op met de stevige muziek. Het drumspel vaart lekker door naar het einde van de track. Het enigste wat op deze track een beetje achterblijft is het gitaarspel. Tegen het einde valt deze eentonig uit, maar doordat de vierde track ‘Vosien’ gelijk opent met stevige gitaren, valt deze eentonigheid nauwelijks op. De track ‘Zyvym Vas Nie Daklikacca’ is een instrumentale track, en is een zeer verrassende overloop naar de afsluiter.

De afsluitende track van dit album, ‘Zyvoj Kryvi Zyvyja Ciecly’, kent wederom een opbouw met akoestische gitaar, maar gaat al snel over in gitaren, en met dit stevige gitaarspel knalt Raven Throne het album uit. Het is mooi hoe de akoestische gitaar een prominente en afwisselende rol speelt, zonder dat dit gaat vervelen, of ten koste gaat van het harde gitaarwerk.

Raven Throne is een band die met dit album duidelijk toe is aan een doorbraak naar een breder en groter publiek. Niet voor niets hebben zij in het verleden getoured met Black Metal grootheden als Rotting Christ en Vader. Met dit album is ze dat zeker gegund, want hiermee kunnen ze makkelijk hun eigen tours door Europa als headliner doen. Met de komst van de nieuwe vocalist Zergved Hellersatan in 2016 lijkt Raven Throne duidelijk te hebben welke koers zij willen varen. Vele tracks op dit album hebben een gelaagde opbouw, waarbij wordt gezorgd voor voldoende afwisseling in het gebruik van instrumenten, en vele tracks worden ingeleid met geluiden van de natuur, wat natuurlijk zorgt voor een atmosferisch tintje. Er is duidelijk veel zorg eraan besteed, want de intro’s zijn werkelijk prachtig. Dit album is niet alleen een must voor de doorgewinterde Black Metal fan, maar zal ook zeer zeker bij de liefhebbers van Folk Metal en Symphonic Metal bands als Moonsorrow, Finntroll en Myrkur in de smaak gaan vallen. (90/100) (Non Serviam Records)

Tracklist:
1. Vietru
2. Pole cicha šaptala kalossiem…
3. Imža, i sklizota, i prykraja zol
4. Vosien
5. Žyvym vas nie daklikacca…
6. Žyvoj kryvi žyvyja cielcy

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ