Bloodgod – Catharsis

Facebookrssmail

Het Utrechtse Bloodgod is opgericht in 2011 oorspronkelijk als side project van o.a. bands als Warchitect en Dictated. Na wat wisselingen in de bezetting ontstond er in 2012 een stabiele line-up resulterend in de debuut EP ‘Pseudologia Phantastica’. Op 31 maart werd hieraan vervolg gegeven met opnieuw een EP met de titel ‘Catharsis’ welke wederom werd uitgebracht in eigen beheer.

Bloodgod brengt een portie death metal gebaseerd op melodieuze gitaarriffs en solo’s van gitarist Daan Douma. Zware trage riffs met opvallende duo vocalen van bassist Frank van Boven (Disquiet) en gitarist Daan die zorgen voor de broodnodige variatie. Zoals bij het openingsnummer ‘Valar Morghulis’, schreeuwerige en brute vocalen van het eerder genoemde duo, een fijne solo en het betere timmerwerk van drummer Johnny Derechos. Het titelnummer, ‘Catharsis’, heeft wat meer groove en brengt daarmee net wat extra’s.

‘Hammerite’ kent met de akoestische opening en de gitaarriff een thrashy opening, de donkere zware vocalen geven een doomdeath gevoel waarbij opgemerkt dient worden dat de muziek en vocalen wat tegenstrijdig overkomen, het terugkomende akoestische stuk is dan wel weer verrassend. De laatste nummers, ”t Schrickelik Tempeest’, met Nederlandse tekst en ‘Satan’s Smile’ zijn fijne afsluiters waarbij het gitaarwerk van Daan Douma een hoofdrol opeist.

Bloodgod brengt een leuke afwisselende EP die zeker zijn aftrek zal vinden bij liefhebbers van het death metal genre.

(75/100, eigen beheer)

Tracklist:
1. Valar Morghulis 03:33
2. Catharsis 03:37
3. Hammerite 05:03
4. ‘t Schrickelik Tempeest 03:46
5. Satan’s Smile 02:48

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ