Shadow of Intent laat zien waarom het op de Main Stage hoort in 013

Facebookrssmail

Het is 8 januari als de meerdere keren verplaatste show van Shadow of Intent in 013 eindelijk plaats kan vinden. Naast een verandering van datum is de show ook van locatie veranderd naar de Main Stage in plaats van de kleinere Next Stage. Ook de bands op het affiche zijn wat veranderd tussen de verschillende data, maar de definitieve lineup bestaat naast Shadow of Intent uit Enterprise Earth, Angelmaker, Distant en To the Grave.

Het is aan het Australische To the Grave om deze avond te openen en dit doen de heren van Down Under dan ook hard. De band is er duidelijk op uit om een stevige impressie achter te laten en doet dit dan ook goed. Met een sterke en actieve vocalist die het publiek continue opzweept, stevige instrumentals en een flitsende lichtshow weet het vijftal het publiek al snel naar z’n hand om te zetten. Extra respect gaat uit naar de gitarist die ook in een brace om z’n been nog steeds mee toert.

De Rotterdamse zwaargewichten van Distant zijn als volgende aan de beurt om het podium te betreden. De band brengt binnenkort een nieuw album uit en speelt hier uiteraard enkele nummers van, inclusief een nog niet uitgebrachte track. Zoals we mogen verwachten bij een Distant show is de pit al snel gaande en vliegen de lichamen al in de rondte. Ook voor deze band sluit de lichtshow perfect aan, en hoewel de gitaren eerst zacht stonden in de mix was dit toch al vrij snel opgelost. De heren zijn goed in hun element, spelen strak en lijken het overal naar hun zin te hebben op het podium.

Hierna is de beurt aan het Canadese Angelmaker. De band heeft twee vocalisten, die samen meer energie naar het podium weten te brengen. De atmosferische lichtshow ondersteund de show prima en ook qua geluid klinkt de set goed, hoewel duidelijk harder dan voorheen. Muzikaal spelen de heren echter strak en laten ze duidelijk merken waarom twee vocalisten beter kan zijn dan één. De pit lijkt bij dit zestal iets meer moeite te hebben om op gang te komen, maar is uiteindelijk vrijwel, zo niet net zo groot als bij Distant. Afsluiter van de set vinden we natuurlijk in het heerlijk mee te schreeuwen ‘Leech’.

Enterprise Earth is de eerste band vanavond die langer dan een halfuur mag spelen; het Amerikaanse kwartet staat voor drie kwartier op de planning. De groep speelt een strakke show en geeft duidelijk de voorkeur aan nieuwere nummers. Zowel het recent gereleasete Death Magick en een onbekend, nog niet uitgebracht nummer. Verder brengt de band drie nummers van het recentste album ‘The Chosen’, ‘Psalms of Agony’ en ‘Scars of the Past’.

Als laatste is het de beurt aan Shadow of Intent. Van de headliner verwachten we een goede show, maar Shadow of Intent overtreft deze verwachtingen. Van het geluid, tot de simpele doch perfect ondersteunende lichtshow is de set van extreem goed niveau, die terecht op de mainstage plaats vindt in plaats van op de kleinere next. Vocalist Ben Duerr is erg energiek en duidelijk dankbaar voor het feit dat de band zijn eerste Europese shows in de grote zalen mag spelen. De band dicteert begrijpelijk de helft van zijn set aan het nieuwste album ‘Elegy’, waarvan het instrumentale ‘Reconquest’ de meest opvallende is; hoe vaak horen we tegenwoordig nog bass solos? Als kers op de taart brengt de band een gigantische Wall of Death tijdens ‘Melancholy’, en na een toegift in de vorm van ‘Malediction’ is het helaas uit met de pret.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ