Nightwish in november naar Ziggo Dome

Facebookrssmail

NightwishOp maandag 26 november komt de Finse band naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show is onderdeel van hun Decades World Tour 2018. De tournee staat in het teken van het onlangs verschenen verzamelalbum Decades. De support act tijdens deze tour is het Finse Beast In Black.

In 1996 maakte Tuomas Holopainen de eerste demo die uiteindelijk leidde tot zijn eerste platencontract met zijn nieuwe band Nightwish. Twintig jaar, tweeduizend concerten en acht miljoen verkochte albums later is Nightwish uitgegroeid tot de grootste female-fronted band van Europa. De band viert hun twintigjarig jubileum met een verzamelalbum en een nieuwe wereldtournee met een setlist vol verrassingen.

Ruim twintig jaar geleden begon Tuomas Holopainen aan een nieuw akoestisch project. Al snel groeide het project uit tot een zeskoppige band genaamd Nightwish. De band is al jaren de meest succesvolle band uit Finland met uitverkochte shows over de hele wereld. In 2012 sloot de Nederlandse zangeres Floor Jansen zich aan bij Nightwish als de nieuwe frontvrouw van de band. De laatste jaren laat Nightwish horen dat hun muziek veel meer is dan alleen symfonische metal. Op het laatste album zijn dan ook duidelijk meer pop en folk invloeden terug te horen.

Foto (c) Armelle van Helden – Rockmuzine

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ