Clip primeur 3rd Machine – Nine years of War

Facebookrssmail

Het Haarlemse 3rd Machine brengt morgen, 12 juni hun nieuwste single ‘Nine years of war` aan de rest van de wereld uit. In eerste instantie als videoclip en op kort termijn ook beschikbaar via alle populaire digitale kanalen.

In 2005 gestart door ervaren muzikanten uit de Nederlandse Metalscene bracht 3rd Machine inmiddels 3 EP’s uit:  ‘Saraphin’ (2006), ‘Urban Madness’ (2008), ‘The Egotiator’ (2012). In 2016 kwam het eerste full length album ‘Quantified Self‘ uit. 3rd Machine (3M) heeft altijd het doel om de luisteraar bij elke luisterbeurt nieuwe dingen te laten ontdekken en dat lukt ze aardig goed.

Omdat 3rd Machine samenwerkingen met getalenteerde muzikanten nooit uit de weg gaat hebben ze Haarlems best bewaarde zanggeheim, Nienke Verboom (The Civilized, ex-Ayreon Epic Choir, ex-Mindshade) gevraagd om een aantal partijen op het album voor haar rekening te nemen.

De single ‘Nine years of war’ is de eerste single van het tweede full length album dat wellicht nog voor het eind van dit jaar het levenslicht zal zien. Wederom worden in dit nummer verschillende metal stijlen niet geschuwd. Het nummer start met een postmetal riff die overgaat in een industrial riff welke vervolgens weer moduleert naar een extreme death metal stuk. Het nummer eindigt met een bombastische -bijna symfonische explosie van samenzang tussen John en Nienke die thematisch de ruggegraat van het nummer betekenen.

Morgen komt de clip officieel uit, maar vandaag gaat de videoclip van ‘Nine years of war’ reeds in première op RockMuZine!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ