Primeur: Nordland – A Burning of Idols

Facebookrssmail

Opgericht door Vorh in 2011, is in het Oosten van Engeland Nordland ontstaan. De oorspronkelijke bedoeling van het project was het uitwerken van het persoonlijke idee van Vohr; het schrijven van de muziek. Het zou uiteindelijk iets anders worden.

Nordland bracht in 2012 de gelijknamige debuut LP ‘Nordland’ uit op Glorious North Productions. Een jaar later werd deze gevolgd door ‘The True Cult of the Earth’. Na een korte onderbreking keerde Vorh in 2015 terug met ‘Songs of Regression’ dit keer op Black Plague Records en Metallic Media in de VS.

Nordland vertelt verhalen over het Pagan verleden. De band wordt duidelijk geïnspireerd door metal en oude jaren ’70 progressieve rock. Bands als Van Der Graaff Generator en Magma bijvoorbeeld. Vandaag mag RockMuZine jullie voor het eerst nieuwe muziek van de Britten laten horen, en wel hun nieuwe track ‘A Burning of Idols’. De track komt van de nieuwe album ‘European Paganism’, een 3-track concept album dat op 25 maart uit zal komen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ