Rick Valcon wordt nieuwe drummer bij Martyr

Facebookrssmail

Na vele jaren heeft drummer Wilfried Broekman besloten om Martyr te verlaten. Wilfried zal de laatste twee shows als support van U.S. metal powerhouse Iced Earth doen 26 juni (Alkmaar) en 27 juni (Hengelo). Beide shows zijn bijna uitverkocht.

Na een hele serie audities is Martyr trots om Rick Valcon als hun nieuwe drummer te introduceren. Er is gereageerd door drummers van over de hele wereld, die filmpjes instuurden van een door hen ingestudeerd Martyr-nummer. Uiteindelijk is het Rick Valcon geworden. Vanaf zijn achtste jaar klassiek geschoold op snare en percussie maakte hij op zijn 16e de overstap naar drums. Valcon heeft inmiddels een jarenlange ervaring in diverse rock en metal bands en heeft honderden gigs door heel Europa gedaan.

Waarom Martyr? Valcon: “Ze hadden mijn katten gekidnappt…ik had geen enkele keus. Nee zonder gekheid. De muziek en de stijl is waar ik van hou. Een vriend wees me op de vacature, ik reageerde direct…”.

Gitarist en oprichter Rick Bouwman is duidelijk waarom de band voor Rick Valcon heeft gekozen: “We zijn bijzonder gelukkig dat Valcon bij de band is gekomen. We waren op zoek naar een ervaren drummer die geschikt was voor de jon en zowel het oude als het nieuwe materiaal kon behappen. Valcon bewees dit en er was direct een goede vibe tijdens de audities.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ