Pantera / Damageplan / Hellyeah drummer Vinnie Paul overleden

Facebookrssmail

Drummer en mede-oprichter van de metal band Pantera Vinnie Paul is overleden. “Vincent Paul Abbott aka Vinnie Paul has passed away”, Zo staat te lezen in een verklaring op de Pantera Facebook-pagina. “Paul is best known for his work as the drummer in the bands Pantera and Hellyeah. No further details are available at this time. The family requests you please respect their privacy during this time.”

Paul werd geboren in Texas en samen met zijn broer Dimebag Darrell, richtte hij Pantera op in 1981. De groep kreeg zijn succes met de tweede zanger, Phil Anselmo. Gedurende zijn carrière verdiende Pantera vier Grammy-nominaties en bracht negen albums in de Billboard 200, waaronder het album ‘Far Beyond Driven’ uit 1994, dat binnen kwam op nummer 1.

Nadat Pantera stopte, vormden de gebroeders Abbott in 2003 de band Damageplan. De band trad op 8 december 2004 op, toen Dimebag Darrell tijdens een concert in Columbus, Ohio op het podium werd doodgeschoten. In 2006 werd Paul de drummer voor Hellyeah, een heavy metal supergroep waar ook Mudvayne-zanger Chad Gray en Nothingface gitarist Tom Maxwell in zaten. Paul is 54 jaar geworden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ