Witchfyre – Grimorium Verum

Facebookrssmail

Met het album ‘Grimorium Verum’ levert de Spaanse band Witchfyre hun debuutalbum af via Fighter Records.
Oorspronkelijk was het album gepland voor de zomer van 2016, maar door problemen met het vorige platenlabel werd deze release uitgesteld. In 2013 bracht de band al eerder de single EP ‘Banshee’ uit, gevolgd door een MCD ‘Legends, Rites and Witchcraft’.

De band opent het album met een spannende spoken intro op ‘Devil’s Child’, gevolgd door stevige gitaren, bass en drums. Aan de vocalen te horen zijn King Diamond en Mercyful Fate hun grootste inspiratiebronnen. Klassieke Metal gitaar – en bas spel in combinatie met hoge, operette vocalen en flinke uithalen.

Tracks als ‘Lord of The Underworld’, ‘No Rest For The Witched’, ‘The Guardian of The Dead’ en ‘Queen of The Night’ liggen lekker in het gehoor, zowel muzikaal als vocaal. Deze tracks worden vooral gekenmerkt door stevige drums, gitaarspel met solo’s, en stuwende basslijn. Afgewisseld met operette vocalen die flink uit kunnen halen.

Op de track ‘Behind The Wall’ komt vooral het vocaal theatrale aspect naar voren, waarin dramatische zang wordt afgewisseld met uithalen en teksten die duidelijk een Horrorverhaal vertellen.
De tracks ‘Night Hunter’ en de afsluitende track ‘Samhain’ lijkt de enigste fast tempo track op dit album te zijn. Aangezien de rest van de tracks weliswaar stevig, maar vooral in mid-tempo worden gespeeld. Prima tracks, ook ter afsluiting, als afwisseling in de voor de rest uitstekende tracklist.

Toch weet de band een eigen sound te creëren doordat zanger Emi Metal duidelijk op dit album als zichzelf wil klinken. Er is duidelijk zorg besteed aan de productie van zowel de muziek als vocalen om deze zo puur mogelijk te laten klinken. Zoals dat ook is gedaan op Klassieke Metal albums als ‘British Steel’ van Judas Priest, ‘The Number of The Beast’ van Iron Maiden en ‘Abigail’ van King Diamond.

Ondanks alle problemen met het vorige label hoop ik oprecht dat het tij mag keren voor deze band, want dat verdienen zij met dit album zeer zeker. De muziek klinkt lekker, vooral het gitaarwerk, en Emi Metal heeft een prima eigen stemgeluid. Neem daarbij het schitterende artwork van de band, en je hebt als band een prima debuut afgeleverd.
Dit album zal bij de doorgewinterde klassieke Metalfan van bands als Judas Priest, Dio, en Iron Maiden zeer zekers in de smaak vallen. Maar ook fans van een huidige generatie Powermetal band als Powerwolf zullen dit album zeer zeker kunnen waarderen.(80/100) (Fighter Records)

 

Tracklist: Grimorium Verum

 1. Devil’s Child
 2. Lord of The Underworld
 3. No Rest For The Witched
 4. The Guardian of The Dead
 5. Behind The Wall
 6. Night Hunter
 7. Queen of The Night
 8. Samhain

 

Line up: Witchfyre

 • O’ Witchfield – Gitaar en Backing Vocals
 • G. Andrews – Gitaar
 • Emi Metal – Vocals
 • G. War – Bass en Backing Vocals
 • Thundervil – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ