Falcun – Kingdom Come

Facebookrssmail

De Indiaanse band Falcun uit de stad Kolkata brengt met ‘Kingdom Come’ hun debuutalbum uit via het label Eat Metal Records. De metalstijl van de band is Traditional Heavy Metal en voor hun teksten halen zij inspiratie uit Fantasy en Sci – Fi.

De band opent strak met een gitaarsolo en upbeat tempo drums op de opener ‘Bard’s Tale.’ Het intro duurt vrij lang voordat de vocals erin kicken, ruim 1 minuut. Daardoor ontstaat er een beetje ongeduld bij de luisteraar.bVocale kwaliteiten op deze opener zijn mager onder de verder redelijke muziek.bZanger Abhisek lijkt moeite te hebben om z’n uithalen zuiver te laten klinken. Wanneer hij een uithaal doet, schiet zijn stem alle kanten op.

Dit niveau gaat verder door op de daarop volgende albumtracks. Bij verdere tracks op het album als ‘Vixen’, ‘Brotherhood of Steel’, en ‘Martyr’ blijft de opbouw hetzelfde: intro’s van langer dan een minuut die eigenlijk net iets te lang duren voordat de vocals zich inzetten, vocalen van ondermaatse kwaliteit en uithalen die alle kanten uitschieten zodat ze eerder vals dan zuiver overkomen. De muziek zit echter goed in mekaar en vormen een mooi geheel. Gitaarsolo’s en riffs zijn uitstekend en klinken lekker, de basslijnen en het drumspel vormen samen uitstekende intermezzo’s op de lange tracks. Alleen op het nummer ‘Martyr’ verruilt de band tijdens het intro hun elektrische gitaar voor een akoestische.

‘Only Be One (Millenium Tribute) , ‘Eye of The Storm’, en ‘Child of Prophecy’ zijn de wat kortere tracks op het album die in een lekker stevig tempo door worden gespeeld. Ook tijdens deze tracks laat de band vooral muzikaal gezien horen wat ze in hun mars hebben. Prima gitaarriffs en solo’s, uitstekende zware basslijnen, en een prima stevig drumspel. De vocalen in deze tracks lijken zich iets te verbeteren. Waarschijnlijk omdat er haast weinig tot geen uithalen in nodig zijn.

‘Hymn of The Damned’ is een mooi instrumentale track met drums en keyboards voor een atmosferisch effect, en zorgt voor een mooie doorgang naar de rest van het album. De afsluiter ‘Knightfall’ begint met een stevige gitaarriff onder spoken word vocalen. Op zich een prima afsluiter wat muziek betreft.

De vocale kwaliteiten van zanger Abhisek zijn nogal onder de maat. Abhisek zingt zuiver, maar weet nog niet zo goed hoe hij een uithaal het beste moet produceren. Als hij een uithaal probeert, schiet zijn stem alle kanten op. De muziek daarentegen zit redelijk goed in mekaar en kan zich zeker nog verder ontwikkelen op verdere albums.

Het enige wat jammer is dat er weinig ruimte voor muzikale experiment is, maar dit kan te maken hebben met de vocalstijl. Maar omdat de muziek verder redelijk in mekaar zit, verwacht ik dat de band over een aantal albums dit verder heeft ontwikkeld naar een eigen stijl. Mits de vocalen hierin meegaan natuurlijk….
(65/100) (Eat Metal Records)

Tracklist: Kingdom Come

 1. Bard’s Tale
 2. Vixen
 3. Brotherhood of Steel
 4. Only Be One (Millenium Tribute)
 5. Hymn of The Damned
 6. Eye of The Storm
 7. Child of Prophecy
 8. Martyr
 9. Knightfall

Line Up: Falcun

 • Abhisek – Vocals
 • Sam – Guitar
 • Anirban – Guitar
 • Rony – Bass
 • Bob – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ