Happy birthday Stephen Pearcy

Facebookrssmail

Stephen Pearcy werd geboren op 3 juli 1956 in San Diego, Californië en is een Amerikaanse zanger vooral bekend als de voormalige zanger van de metal band Ratt. Stephen Pearcy speelde in Ratt van 1973 tot 1992, 1996 tot 2000 en 2006 tot 2014. Naast Ratt is Stephen ook actief geweest in de volgende bands: Firedome, Crystal Pystal, Buster Cherry, Arcade, Vicious Delite, Vertex, Nitronic en Band from Hell. Ook in de film wereld is Stephen actief geweest, zo speelde hij “the killer hippie”, Timothy Bach, in de horror film ‘Camp Utopia’.

Ratt, de Amerikaanse hardrock- en heavymetalband, die in de jaren ’80 tijdens de hoogdagen van glam metal hun hoogtepunt beleefden. De wortels van de band gaan terug tot 1976, toen zanger Stephen Pearcy in het Amerikaanse Californië de band ‘Micky Ratt’ oprichtte. De band bracht hardrockmuziek die zowel invloeden uit glamrock als uit heavy metal had. Diverse demo-opnamen werden gemaakt en tijdens optredens werd Stephen Pearcy enthousiast onthaald, maar de bezetting van zijn band bleek evenwel heel erg onstabiel, met veel muzikanten die kwamen en weer vertrokken.

Klassiekers van Ratt in het genre waren ‘Out of the cellar’ uit 1984 en ‘Invasion of your privacy’ uit 1985 alsmede de gelijknamige ep uit 1983. Stephen Pearcy kende een korte onderbreking maar op dit moment is Ratt nog steeds actief met Stephen Pearcy.

RockMuZine feliciteert Stephen Pearcy met zijn 62ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ