Tyler Bryant & The Shakedown laat de kleine zaal van de Pul uit zijn voegen barsten

Facebookrssmail

Voor wie Tyler Bryant & The Shakedown nog niet kent: het is een 4 koppige rockband uit Nashville, Tennessee. Op zeventienjarige leeftijd ondertekende Tyler al zijn eerste contract. En vanaf dat moment stond hij jarenlang in de voorprogramma’s van de groten der aarde. Zo tourde hij oa. met Jeff Beck, Aerosmith, Lynyrd Skynyrd, Joe Bonamassa, B.B. King, AC/DC en Guns N’ Roses. Als band brachten ze in 2013 hun eerst eigen album uit. Vanavond zijn ze zelf de headliner van de avond.

De komende weken tourt Ruv mee als support voor Tyler Bryant & The Shakedown. Ruv is een rocktrio uit Middelburg die hun inspiratie haalt uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw. Met huilende gitaren, een brommende bas en hypnotiserende drums maken ze het publiek warm voor de headliner, en dat doen ze goed met hun eigen rocksongs en enthousiasme.  

Inmiddels groeit het aantal fans van Tyler Bryant & The Shakedown aardig, wat blijkt uit de meet and greet die vooraf aan het optreden had plaats gevonden. Deze fans stonden dan ook vast tegen het podium aan, in afwachting op hun idolen.

De mannen uit Nashville, Tennessee laten zwoele blues-sounds horen die afgewisseld worden met rocknummers. De zaal zingt mee op elk voor hun herkenbare song. De zevenentwintig jarige Bryant is super energiek en enthousiast en heeft veel interactie met het publiek. Dat hij gitaar kan spelen is wel duidelijk zoals hij de tonen tevoorschijn toverd, maar ook vocaal heeft hij een prettig stemgeluid. Niet alleen Tyler steelt de show, maar ook drummer Caleb Crosby weet dit te doen als hij een basdrum voor op het podium sleurt om er vervolgens mee tussen het publiek te gaan staan om zijn solo moment te pakken. Daarintegen zijn Graham Whitford (gitaar) en Noah Denny (basgitaar) vrij op de achtergrond, maar wel een belangrijk element voor het geluid van deze band.

Met nummers zoals oa. ‘House on Fire’, ‘Ramblin’ Bones’, ‘Don’t Mind the Blood’ en ‘Weak and Weepin’ zet Bryant en zijn band de zaal op zijn kop. Voor Bryant is Tom Petty zijn grote voorbeeld en de rede dat hij liedjes is gaan schrijven, daarom geeft hij ook deze avond een eerbetoon aan zijn Tom Petty door een cover van ‘You Wreck Me’ te spelen. Met het nodige gitaargeweld en de mededeling dat ze nog een extra concert in Eindhoven geven, wordt deze geweldige avond afgesloten.

foto (c) Josanne van der Heijden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ