I PREVAIL EINDELIJK NA 3 JAAR IN 013

Facebookrssmail

We hebben er met zijn allen heel lang op moeten wachten, maar op woensdagavond 15 maart gaat het toch echt gebeuren. Ondanks dat deze tour 3 jaar geleden al plaats zou vinden, komt I Prevail dan eindelijk naar Nederland! De band bezoekt met hun True Power tour voor het eerst ons kleine landje en dat wordt hoog tijd! Helaas doordat de tour meerdere malen is uitgesteld door de welbekende boosdoener corona, zijn de voorprogramma’s gewijzigd. Al met al beloofd het veel goeds met Blind Channel en Trash Boat als support.

BLIND CHANNEL

Het is aan de Finse band Blind Channel om de show te openen. Na hun deelname aan het Eurovisie songfestival in 2021, heeft de band een behoorlijke naamsbekendheid opgebouwd. Het is dan ook niet heel gek dat er een hoop fans van deze band aanwezig zijn. De band opent de show met het nummer ‘Alive or Only Burning’ en knallen er een hoop nummers van hun meest recente album doorheen.

Opvallend aan deze band is de enorme energie die ze met zich mee brengen. Zo staan ze geen seconde stil en hebben ze een hele goede stage performance. Hierdoor krijgen ze ook zonder enkel probleem de zaal lekker mee. De eerste moshpit van de avond is zelfs al een feit! Hun performance wat afgesloten met de hit ‘Dark Side’, waarmee zij deelnamen aan het songfestival, en alle middelvingers gaan de lucht in. Het publiek is zeker opgewarmd voor de volgende band.

TRASH BOAT

Na zo’n 20 minuten is het tijd voor de volgende act op de planning, de Britse band Trash Boat. Ondanks dat ze qua stijl iets afwijken en meer richting de punk rock gaan, misstaat deze band absoluut niet op de line up vanavond. Ook deze band zit vol energie en vooral frontman Tobi en gitarist James benutten het volledige podium. Ze openen met ‘Synthetic Sympathy’ en krijgen de zaal direct mee.

Ondanks dat niet iedereen bekend is met Trash Boat, krijgen zij bijna de volledige zaal aan het zingen met een cover van hey nummer ‘Given Up’ van Linkin Park. Chester heeft een hele unieke stem, die moeilijk te evenaren is, maar vocalist Tobi doet zeker niet voor hem onder tijdens deze cover. De set wordt afgesloten met het nummer ‘He’s So Good’ wat volledig in het teken staat van jezelf kunnen zijn. Een onderwerp wat goed in de smaak valt bij het publiek en waarvoor ook volop geklapt wordt.

I PREVAIL

Om 21.30 is het dan eindelijk zo ver, de mannen van I Prevail betreden het podium en zijn er klaar voor om de 013 af te breken. Zondag stonden ze nog in de Melkweg in Amsterdam en dit wordt hun tweede optreden ooit op Nederlandse bodem. Nadat de show binnen no time uitverkocht was, is deze verplaatst naar de Main Stage en ook vanavond staan ze voor een uitverkochte zaal. Nederland is klaar voor I Prevail en dit belooft een mooie afsluiter van de avond te worden.

Het vijftal uit Amerika opent de show met het nummer ‘There’s Fear in Letting Go’ en het publiek gaat direct uit zijn dak. Er komen een hoop nummers voorbij van hun twee laatste albums ‘Trauma’ en ‘True Power’. Ergens is het jammer dat ze van hun debuutalbum ‘Lifelines’ alleen ‘Come and Get It’ en ‘Scars’ spelen, maar met zoveel goede songs moet er een keuze gemaakt worden en het is zeker een sterke setlist.

Het is een erg energieke show, die zowel muzikaal als vocaal goed in elkaar zit. De band zet een hele sterke performance neer die bij een heleboel mensen goed in de smaak valt. Het publiek doet lekker mee en er is constant wel een moshpit gaande en af en toe vliegen de crowdsurfers aan je voorbij. Er is voldoende interactie met het publiek, maar er wordt ook lekker in vlot tempo doorgespeeld. Zo worden er maar liefst 15 nummers te gehoren gebracht. Opvallend is dat ‘FWYTYK’ wordt gestart met het eerste couplet van ‘Chop Suey’. Een leuke aanvulling en een goede keuze aangezien bijna iedereen deze klassieker kent.

Het is een topavond geweest! Het enige nadeel is dat de band eerder stopte dan de verwachte eindtijd. Ze hebben een klein uurtje gespeeld, maar hadden zeker nog wel 2 nummers aan hun optreden mogen toevoegen. Misschien dan toch nog wat extra nummers van ‘Lifelines’? Al met al heeft iedereen genoten en hopen we dat de mannen snel weer een bezoek aan Nederland brengen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ