Combichrist, Wednesday 13 & Night Club Maassilo, Rotterdam 05-08-2018

Facebookrssmail

Het beloofde zondagavond een bruut avondje te worden in de Maassilo in Rotterdam. En dat werd het ook. ‘Combichrist’ streek neer in het kader van hun “Everybody Still Hates You” tour en bracht ook ‘Night Club’ en ‘Wednesday 13’ mee.

‘Night Club’ is een Amerikaans synth pop-duo dat bestaat uit Mark Brooks en Emily Kavanaugh. Na een paar EP’s brachten ze een kleine twee jaar geleden hun debuutalbum “Requiem for Romance” uit. Zangeres Emily Kavanaugh huppelde driftig over het podium heen en probeerde het publiek warm te krijgen. Dat lukte geleidelijk aan vrij aardig. Aan het eind van het half uurtje dat ‘Night Club’ is gegund reageerde het publiek lekker enthousiast op de laatste nummers ‘Dear Enemy’ en ‘Bad Girl’.

‘Wednesday 13’, ook uit Amerika afkomstig, is een horror punk gothic metalband. Zanger Joseph Poole is bekend van Murderdolls, een nevenproject van Slipknot-drummer Joey Jordison. Met ‘Wednesday 13’ is hij ook alweer aardig wat jaartjes aan de gang. De band heeft een aardige live reputatie opgebouwd en tourde al eerder als headliner. Enigszins verrassend dat ze nu fungeren als support act. ‘Wednesday 13’ ging voortvarend van start. Joseph Poole kwam dreigend met een grote bijl op het podium. Het was de start van een dikke drie kwartier vol met horror gimmicks. Poole verwisselde regelmatig van kostuum en de spanning werd zo probleemloos tot de laatste seconde vastgehouden.

‘Wednesday 13’ raasde als een horror trein op volle snelheid voorbij. Hard en heavy en verbluffende theatrale elementen lieten het aanwezige publiek in de redelijk goed gevulde Maassilo genieten. Aan het eind van hun rockende show zat hun favoriete nummer ‘I Like To Say Fuck’ met bijpassende paraplu met een uitgestoken middelvinger. Ze sloten af met ‘I Walked With a Zombie’.

‘Combichrist’ is in deze industrieel aandoende zaal helemaal op hun plek thuis. De electro-industrialband heeft veel fans in Nederland. Ze doen ons land al jarenlang ieder jaar aan. Hun laatste album ‘This Is Where Death Begins’ is alweer van enige tijd geleden. Ondanks de vele wisselingen in de bezetting staat ‘Combichrist’ als vanouds als een huis. Bassist Brent Ashley en toetsenist Z Marr zijn ten opzichte van de laatste tour verdwenen.

Naast het vaste duo frontman Andy LePlegua en drummer Joe Letz zien we Eric 13 op gitaar die er ook alweer een aantal jaren bij is. De twee nieuwelingen Nick Rossi als extra percussionist en Elliot Berlin die de toetsen verzorgt maken de line-up compleet. De band knalde er bijna vijf kwartier in de hoogste versnelling op los. De adrenaline vloog flink omhoog en het publiek ging samen met de band uit zijn dak.

Het gekozen repertoire hielp ook mee want dat had veel weg van een greatest hits show. Met ‘All Pain Is Gone’ werd gelijk de trend gezet. En als één van de grootste succesnummers ‘Blut Royale’ daarna al aan de beurt is kan de avond al niet meer stuk. Met meer successen als ‘Electrohead’, ‘Fuck That Shit’ en ‘Get Your Body Beat’ werd het feest compleet gemaakt.

Nadat de band na de heftige set op het podium terugkeerde, gingen ze gewoon verder waar ze gebleven waren. Met een heftige toegift werd afgesloten. Andy LePlegua en zijn mannen gingen er nogmaals vol tegen aan en lieten ‘Never Surrender’, ‘Maggots at the Party’ en tot slot natuurlijk ‘What The Fuck Is Wrong With You?’ horen. Zo werd weer een zeer energiek en buitengewoon bruut optreden in Nederland afgesloten.

Foto’s (C) Frans van Arkel

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ