Martyr niet bij de pakken neer na vertrek gitarist

Facebookrssmail
Rick en Rop van Martyr
Foto (c) El Lobo

Afgelopen week werd bekend dat gitarist Marcel Heesakkers Martyr gaat verlaten. De gitarist wil meer tijd besteden aan zijn gezin, na de geboorte van zijn dochter, enkele maanden geleden. Een logische keuze, maar een flinke aderlating voor Martyr. Grondleggers Rick Bouwman en Rop Van Haren laten zich echter niet uit het veld slaan en gaan direct op zoek naar een vervanger. We spraken met onze vrienden van Martyr af, aangaande deze abrupte beslissing van Marcel.

Het vertrek van Marcel Heesakkers kwam voor de band geheel onverwacht. Net als de voorgaande bandwisselingen, de afgelopen tijd. Ook op bass en drums wisselde de band van bezetting. Bassist Jeffrey Rijnsburger en drummer Wilfried Broekman verlieten de band en werden vervangen. De harde kern, bestaande uit zanger Rop van Haren en gitarist Rick Bouwman, bleef. Toch worden de bandwisselingen niet als negatief gezien door de band.
” Uiteraard zijn bandwisselingen vervelend”, geeft Rick toe, “maar ook soms onoverkoombaar. Het maakt ons echter alleen maar sterker, mede gezien  de geweldige toppers die we er nu bij hebben op bass (Vinnie Wassink) en drums (Rick Valcon).”

De twee nieuwe bandleden hebben zich afgelopen jaar bij Martyr gevoegd en hebben zich het materiaal van de band snel eigen gemaakt. ” Zij brengen een hoop nieuwe energie en enthousiasme mee.  Precies die energie en skills die passen bij de volgende stap die we voor ogen hebben en die we nu aan het zetten zijn.  Zowel muzikaal als ook qua presentatie en optredens.” Dat is wel nodig, want Martyr zal niet bij de pakken neer gaan zitten. De plannen voor 2019 zijn zo zeer veelbelovend en van het management (Wayland Management) en label (Into The Limelight) krijgt de band alle support.

“Martyr is niet het hobbybandje om in de oefenruimte lekker te klooien”, wordt al wel duidelijk gemaakt aan geïnteresseerden, “We zitten in een groeifase en dat vraagt niet eens 100% maar 200% inzet.” Die inzet hebben de huidige bandleden allemaal en met een nieuw, vijfde bandlid, zal de inzet in totaal op 1000% moeten uitkomen. “Inderdaad, zo zal het ook met de 2e gitarist gaan die we momenteel zoeken.”, aldus Bouwman. Op de vacature zijn al vele aanmeldingen op ontvangen en aanmeldingen mogen ook nu nog naar info@martyronline.nl, waarna de band een selectie zal maken om uit te nodigen voor auditie.

Drie bandwisselingen in korte tijd kunnen wel eens funest zijn voor een band. Echter niet voor Martyr: “Ondanks deze wisselingen zijn we ook gewoon doorgegaan he , met optredens (waaronder vette supports voor Iced Earth) maar ook met het schrijven van nieuw, en al zeggen we het zelf,  verrassend sterk en heavier materiaal.  Als we eerlijk zijn vereisen die ook een andere manier van spelen dan ons vorige werk. En dat kan ook alleen maar met de muzikanten met de juiste skills en diezelfde visie. Naast muzikaliteit is dat een van onze vereisten binnen de band.”

Met een nieuwe gitarist zal Martyr dus hopelijk nog vele jaren voort kunnen, want plannen zijn er genoeg. “Zeker!, we zijn gewoon niet te stoppen.”

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ