Primal Fear – Apocalypse

Facebookrssmail

Primal Fear is bepaald geen onbekende band meer in het metalen genre. De Duitse heavy/powermetalband rond zanger Ralf Scheepers en bassist Mat Sinner draait inmiddels al iets meer dan 20 jaar mee na hun vertrek uit Gamma Ray. Primal Fear is altijd een constante factor geweest qua productie van full-albums, gemiddeld elke 1,5 a 2 jaar komt er weer een nieuw album op de markt. ‘Apocalypse‘, de opvolger van hun laatste sterke album ‘Rulebreaker’ is inmiddels al weer hun 12e album, menig langjarig meedraaiende band is niet zo productief.

Qua stijl moet je, als je Primal Fear nog niet kent, denken aan een Duitse versie van Judas Priest, dus pure heavy metal met hoekige en scherpe gitaarriffs met vaak meerstemmige zang in de refreinen (dat typisch Duitse). Van deze stijl is in alle jaren geen duimbreed afgeweken en ook op hun nieuwe album hoef je geen verrassingen te verwachten.
Na intro ‘Apocalypse’ barst het album los met een puur speedmetalnummer, ‘New Rise’, een nummer met een melodieuze gitaarriff, in het stuk tussen couplet en refrein een bijna agressieve zang, een break met die typische Duitse “massale” samenzang.

Andere uitschieters zijn het snelle ‘Blood, sweat and fear’, de midtempo beuker ‘Hounds of justice’ met in de coupletten “riot vocals” en een fraai refrein en afsluiter ‘Cannonball’, een vette midtempo beuker met fraai drumwerk en een mooi stukje twin-gitaarwerk.

Zoals eerder gezegd, wijkt Primal Fear niet af van hun al jarenlange gehanteerde stijl, maar ondanks dat kun je ook nu weer niet stellen, dat dat verveling teweeg brengt omdat er voldoende afwisseling tussen de nummers is, aantrekkelijke nummers ook met een kop en staart, gespeeld door goede muzikanten en een uitstekende productie. Kortom, indien de stijl je aanspreekt kun je ook deze nieuwe cd van Primal Fear blind aanschaffen. (82/100) (Frontiers Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ