Flogging Molly laat de temperatuur tot tropische waarden stijgen

Facebookrssmail

Op woensdag 22 augustus komt de band Flogging Molly naar het Tilburgse poppodium 013 voor een uitverkochte show, de zomerse temperaturen zijn dan deels voorbij maar in de grote zaal stijgt de temperatuur tot tropische waarden tijdens het optreden van deze band. De Amerikaanse band afkomstig uit Los Angeles maakt er weer een groots feest van met hun aanstekelijke mix van Ierse folk en punkrock.

Om klokslag 20.00 uur mag This Means War!, met heren die hun sporen in de punk en hardcore scene al hebben verdiend, het al zeer goed gevulde 013 opwarmen. Met bandleden uit de bands Discipline, Hidden Guns, Convict (België) en Superhero Status weten deze 5 heren exact hoe ze dat moeten doen. Zanger Bert van Dyck, gitaristen Robbie Jennekens en Hugo Geerlings, bassist Carlo Geerlings en drummer Dries van Dyck spelen hun punkrock met volle overtuiging en krijgen al een deel van het publiek in beweging. De band bestaat pas een jaartje en heeft pas 1 EP uitgebracht ‘This Means War!’ getiteld, waarvan we o.a. ‘Sailing Anarchy’, ‘Those were the Days’ en ‘Defend what we Stand for’ te horen krijgen. In het najaar komt het full length debuutalbum uit en daar krijgen we ook nog een nummertje van te horen. Heerlijke punkrock in de stijl van Cock Sparrer, Social Distortion, Anti Flag en the Clash.

Even na 21.00 uur klinkt dan ‘Sympathy for the Devil’ van the Rolling Stones door de PA en weet het publiek dat Flogging Molly onder aanvoering van bandleider Dave King eraan komen. Met de podiumlichten aan en onder luid gejuich betreden de heren en dame het podium, deze band speelt al voor aanvang een gewonnen wedstrijd en begint dit spetterende optreden met ‘There’s Nothing Left pt. 1’ en na ruim anderhalf uur komt er met de toegift bestaande uit ‘Crushed’ (Hostile Nations) en ‘Salty Dog’ een einde aan een zeer goed optreden van deze band. Met een goed gevulde setlist met songs van de albums ‘Life is Good’, ‘Float’ en ‘Swagger’ is het een groot feest waarbij het publiek gewoonweg niet kan blijven stilstaan en wordt ervan begin tot eind gehost, gesprongen en meegezongen. Het optreden is een groot opsomming van geweldige songs, waaronder ‘Drunken Lullabies’, Black Friday Rule’, ‘Life is Good’ en ‘Devil’s Dance Floor’, en is een anderhalf durend muzikaal feestend hoogtepunt en het is voorbij voor je het weet. Het dak gaat ervan af, wat een feest. Alleen lijkt het erop dat de 013 te klein is geworden voor Flogging Molly, er moet redelijk lang worden gewacht bij de bar voor een drankje maar dat is het enige puntje van kritiek. Super optreden.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Setlist Flogging Molly:

 • There’s Nothing Left pt. 1
 • (No more) Paddy’s Lament
 • The Hand of John L. Sullivan
 • Drunken Lullabies
 • The Likes of you again
 • The days we’ve yet to meet
 • Requiem for a dying song
 • Life in a tenement square
 • Float
 • The spoken wheel
 • Black Friday Rule
 • Life is Good
 • Rebels of the Sacred Heart
 • Devil’s dance floor
 • If I ever leave this world alive
 • What’s left of the flag

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ