An Evening With Knives – Fade Out ep

Facebookrssmail

Afgelopen jaar bracht de Eindhovense rockband An Evening With Knives haar debuutelpee uit. RockMuZine gaf ‘Serrated’ destijds een waardering van 80/100 en schreef: “‘Serrated’ is zeker geen allemansvriend. Het album verlangt aandacht en geduld van de luisteraar. Maar wanneer je die drempel hebt genomen word je als luisteraar beloond met prachtige psychedelische post rock”

Tijdens de opnames met Pieter Kloos moesten een aantal nummers afvallen, niet omdat ze niet goed genoeg waren, maar omdat op een vinyl album slechts beperkte ruimte beschikbaar is. Nu brengt An Evening With Knives ‘Fade Out’ het hoogtepunt van ‘Serrated’ nogmaals uit en neemt de kans te baat om twee andere pareltjes uit de ‘Serrated’ sessies onder de aandacht van het publiek te brengen.

‘Fade Out’ is, zoals gezegd het hoogtepunt van An Evening With Knives’ debuutalbum, ook op de ep is ‘Fade Out’ het absolute hoogtepunt. Het beschrijft de machteloze worsteling van zanger/gitarist Marco met het langzaam wegglijden van zijn vader in de diepe duisternis van Alzheimer. Het is duister, hard en prachtig. ‘Sunstorm’ stond al eerder op plaat, in 2015 bracht An Evening With Knives een titelloze ep uit met daarop 4 nummers waarvan er al 2 op ‘Serrated’ verschenen. Op ‘Fade Out’ is ‘Sunstorm’ gecomprimeerder, maar klinkt het zeker niet minder intens. ‘Sunstorm is een uitgebreide instrumentale trip in de wereld van An Evening With Knives. ‘Blackout’ is nieuw. Het opent met een allesverzengende riff en een donderende groove neergelegd door drummer Ivo en bassist Peer. ‘Blackout’ is spannend, slepend en episch. Het nummer bouwt zich langzaam op, maar eigenlijk nog imposanter is het langzaam wegglijdende einde.

‘Fade Out ep’ is een fraai inkijkje in de duistere zijde van An Evening With Knives. Niet geschikt voor de ‘faint-hearted’ maar voor de liefhebber zeker een aanvulling op het oeuvre van An Evening With Knives. (80/100) (Argonauta Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ