Hitten – Twist of Fate

Facebookrssmail

Waar in vroegere tijden de flamenco o.a. de Spaanse muziek beheerste, is ook de hardrock en heavy metal in de jaren ’80 in o.a. Spanje neergestreken. De koploper destijds was zondermeer Baron Rojo. Tegenwoordig lopen er wat meer Spaanse metalbands rond, in de thrashmetal is ‘Angelus Apatrida’ de meest bekende, in de hardrock/heavy metal begeeft zich o.a. Hitten.

‘Hitten’ is een band welke uit zuidwest Spanje komt en is ontstaan in 2011. De band heeft inmiddels al 2 EP’s en 2 full-albums op haar naam staan. Als invloeden noemt ‘Hitten’ zelf ‘Accept’, ‘Maiden’, ‘Priest’ en ‘Saxon’.

De stijl van ‘Hitten’ zit op het grensvlak van hardrock en heavy metal, waarbij dit bij de langzamere en midtempo-nummers wat meer richting hardrock en soms zelfs glam c.q. sleazy is, bij de snellere en vaak daardoor ook steviger nummers neigt het wat naar een melodieuzere Enforcer.

Inmiddels heeft Hitten haar 3e album geproduceerd, genaamd ‘Twist of Fate’.

De snellere nummers betreffen ‘Final Warning’, een uptempo-nummer met een lekkere rock ‘n roll-riff, is het titelnummer ‘Twist of Fate’. |Het speedrocknummer met een fraaie gitaarsolo, ‘Evil Within’, een nummer met een regelmatig afwisselend tempo en een mooie rustige break met aansluitend een mooie gevoelige gitaarsolo en ‘Rockin’ Out the City’. Bij de midtempo en langzamere nummers zit niet een uitgesproken sterk nummer, ‘In the heat of the Night’ is wel een behoorlijk sleazy/kazig nummer. Overbodig is ‘Svccvbvs’, een kort instrumentaaltje, een trend waar steeds meer bands zich de laatste jaren aan “vergrijpen”, de toegevoegde waarde hiervan ontgaat mij persoonlijk meestal.

Instrumentaal, compositorisch en productioneel een prima album, bij de zang heb ik het gevoel dat in de hele hoge regionen deze soms ietwat afgeknepen overkomt.

‘Hitten’ heeft met haar derde album een goed album afgeleverd, wellicht brengt dit hen wat verder in naamsbekendheid en de daarmee gepaard gaande optredens.
(78/100) (High Roller Records)

 

Tracklist Twist of Fate:

  1. Take It All                            04:27
  2. Final Warning                     04:25
  3. Twist of Fate.                       04:21
  4. Flight to Freedom.             04:33
  5. Svccvbvs.                              01:11
  6. Evil Within                          05:28
  7. On the Run                          04:34
  8. In the Heat of the Night.  04:15
  9. Rockin’ Out the City.         04:42
  10. Heroes                                  06:14

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ