Heavens Edge – Get it Right

Facebookrssmail

Deze rockers uit Philadelphia lagen al stil sinds 1998, maar hervonden de inspiratie om weer de studio in te duiken, daarbij ongetwijfeld geholpen met een contract vanuit Frontiers. Hun debuutplaat uit 1990 had raakvlakken met de glamrock van een Ratt of Mötley Crüe. Geen muziek die veel potten breekt in Europa, doorgaans. Daar zal deze ‘Get it Right’ weinig in veranderen ben ik bang.

Hoewel de sound wat meer melodieuze hard- dan glamrock is geworden, blijft het gevoel hangen dat je dit allemaal al eerder én beter hebt gehoord. Naast de eerdere invloeden horen we nu ook Warrant, Cinderella of een Skid Row terug in tien vers geschreven songs.  Het rockt lekker de speakers uit, maar de paden die het Amerikaanse kwintet bewandeld, zijn al door tientallen bands platgetreden.

De clichés vliegen je om èn in de oren. Het nanana-refreintje in het vrolijke ‘Nothing Left But Goodbye’, de zagende gitaarriff in de vlotte opener ‘Had Enough’ of de aanstekelijke akoestische Bon Jovi-ballad ‘When the Lights Go Down’, je hebt het deze poprock al eerder gehoord in de jaren 80 en 90. Zanger Mark Evens heeft een prettige stem, het gitaristen-duo Wu en Parry doen hun ding en de ritmesectie is solide genoeg, maar opvallen doet geen enkel bandlid.

De nummers liggen best lekker in het gehoor, dat dan weer wel. Enkele uitschieters zijn er dan ook wel te benoemen. Naast de hierboven aangehaalde ballad ‘When the Lights Go Down’, is ook de midtempo ‘Dirty Little Secret’ een redelijke oorwurm, met zijn feelgood refrein en een fijne solo. De meezinger ‘Beautiful Disguise’ zit ook aan de goede kant van de streep. Afsluiter ‘I’m Not The One’ heeft een afwijkend ritme en geeft vooral drummer David Rath een podium. Maar is als song verder geen hoogvlieger.

Heel blij kan ik van deze heropgerichte Heavens Edge niet worden. Het klinkt allemaal lekker, maar biedt te weinig om hem meerdere malen te streamen of tot aanschaf over te gaan. Leuk voor de fans van eerder genoemde bands die verknocht zijn aan het genre. In de jaren 80 zouden enkele nummers MTV nog wel halen; in deze tijden is het alleen muzikaal voer voor enkele nostalgische rockers.
(70/100 – Frontiers Music)

Lineup

 • Mark Evans – Lead Vocals
 • Reggie Wu – Guitars, Backing Vocals
 • David Rath – Drums, Percussion
 • Steve Parry – Guitars, Backing Vocals
 • Jaron Gulino – Bass

Tracklist

 1. Had Enough
 2. Gone Gone Gone
 3. Nothing Left But Goodbye
 4. What Could’ve Been
 5. When The Lights Go Down
 6. Raise ‘Em Up
 7. 9 Lives (My Immortal Life)
 8. Dirty Little Secrets
 9. Beautiful Disguise
 10. 10. I’m Not The One
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ