Abbath – Outstrider

Facebookrssmail

Voormalig Immortal frontman Abbath komt inmiddels ook al met z’n tweede solo plaat, en bewijst nogmaals maar weer eens bestaansrecht te hebben. De bezetting is compleet vernieuwd, op Abbath zelf na dan natuurlijk, en bestaat momenteel uit Ukri Suvilehto op drums, Mia Wallace op basgitaar, Ole Andre Farstad op gitaar naast de meester zelf op gitaar en zang. Op dit tweede album heeft de band al meer en meer een eigen stijl ontwikkeld, die verder afstaat van Immortal dan ooit tevoren.

Het geluid blijft uit duizenden herkenbaar, dat geld zeker voor de rasperige zang van Abbath, maar ook de gitaarsound. De plaat beukt als een sloopkogel, maar levert toch een hoop melodie in de nummers zonder aan aggressie in te boeten. Luister maar eens naar ‘Bridge Of Spasms’, een black metal topper, als ook het navolgende ‘The Artifex’, bruut en onnavolgbaar gitaarwerk, puur genieten voor elke black metal fanaat. Abbath bewijst ook zonder z’n maatjes van Immortal tot grootse dingen in staat te zijn, en op eigen benen en met een eigen, heel herkenbaar, gezicht aan de top te kunnen staan in de black metal scene.

Ook een eerbetoon aan Quorthon en Bathory op deze plaat, middels de niet onverdienstelijke Bathory cover ‘Pace Till Death’. Al met al een veelzijdig album, dat geen fans teleur zal stellen, en er mogelijk zelfs een hoop bij wint. Abbath bewijst z’n tegenstanders ongelijk, en is wel degelijk in staat een meesterwerk af te leveren, wat hij met ‘Outstrider’ dan ook gedaan heeft! En dat met een een geheel nieuwe en onbekende bezetting, knap werk van de meester. Verplichte kost voor elke black metal en Abbath  liefhebber! (85/100)  (Season Of Mist Records)

Tracklisting:

1. Calm in Ire (Of Hurricane) (04:32)
2. Bridge of Spasms (03:49)
3. The Artifex (04:09)
4. Harvest Pyre (04:12)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ