Ghost komt naar AFAS Live

Facebookrssmail

Op dinsdag 5 februari komt de Grammy Award winnende rockband Ghost naar Amsterdam voor een show in AFAS Live. De show is onderdeel van de ‘A Pale Tour Named Death’ wereldtournee die in het teken staat van het eerder dit jaar verschenen album ‘Prequelle’.

Met drie Zweedse Grammis Awards, een U.S. Grammy Award en al meer dan 75 miljoen streams van het meest recente album ‘Prequelle’ op zak kondigt Ghost nu het Europese deel van hun ‘A Pale Tour Named Death’ wereldtournee aan. De ‘A Pale Tour Named Death’ wereldtournee startte deze week in een uitverkochte Royal Albert Hall en zal volgende maand vervolgd worden in Noord-Amerika met 40 shows. Afgelopen jaar was een zeer succesvol jaar voor de Zweedse rockband. ‘Rats’ de eerste single van het album ‘Prequelle’ heeft al meer dan 25 miljoen streams en zette een record door voor 9 weken onafgebroken op nummer 1 te staan in de U.S. Rock Radio lijst. De videoclip van het nummer heeft inmiddels al meer dan 12 miljoen views op YouTube.

Ghost wordt door velen al vanaf dag één geroemd om hun eigen geluid en excentrieke podium performance. Muzikaal is het duidelijk hoorbaar dat de inspiratie komt van de muziek van bands als Black Sabbath, Blue Öyster Cult en Mercyful Fate. Echter combineert de band het zwaardere 70’s hardrock geluid met luchtige en pakkende popelementen. De afgelopen jaren behaalden de Zweedse rockers steeds meer internationaal succes met name dankzij hun derde studioalbum Meloria. Voor de eerste single ‘Cirice’ van dit album ontving Ghost een Grammy Award for Best Metal Performance.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ