Candybar Planet en Komatsu (013 Tilburg, 27-12-2014)

Facebookrssmail

Ariane van Ginneke- Candybar Planet7

Op deze eerste echte winterdag van dit jaar, is het goed toeven in het knusse zaaltje van 013 in Tilburg. Als dan ook nog eens twee stonerformaties van formaat aantreden om de koude spieren op te warmen, kan de avond bij voorbaat eigenlijk al niet meer stuk.

Komatsu trapt deze avond af met Stephan Quint zang en gitaar, Mo Truijens leadzang en gitaar, Martijn Mansvelders zang en bas en Jelle Tommeleyn die deze avond voor de laatste keer achter het drumstel zit. Jelle is een bezige baas want naast Komatsu speelt hij ook nog in twee andere bands en dat is dan helaas toch net iets te veel. Dat de band niet echt blij is met zijn vertrek wordt duidelijk als bassist Martijn tot twee keer toe het publiek vraagt om een groot applaus voor hun geliefde bandlid. Met het album ‘Manu Armata’ heeft de band een ijzersterke debuutplaat afgeleverd met psychedelische stonerrock . Maar live komt dit viertal pas echt goed tot zijn recht. Het krachtige stemgeluid van Mo Truijens zorgt samen met het zware en groovende geluid van de band voor drie kwartier onvervalst steenharde stoner. En hoewel de onvermijdelijk invloeden van bands als Kuyss en Queens of The Stone Age hoorbaar zijn, zet Komatsu een strakke en eigengereide show neer dat het publiek goed opwarmt op deze koude avond.

Candybar Planet heeft het principe van de stonerrock, “plug and play” als geen ander begrepen. Vanaf het moment dat deze heren het podium betreden gaat de beuk erin met opener ‘Hummin’. Met hun laatste album “Timelaps” is Candybar Planet weer helemaal terug van even weggeweest. En misschien wel sterker dan ooit. Met de gespierde strot en het opzwepende en stuwende basspel van Richard Plukker, die zijn instrument streelt als een gitaar maar dat tegelijkertijd zwaar en meeslepend  klinkt. Het groovende lage geluid van de gitaar van Murphy van Oijen wordt afgewisseld met intelligente solo’s en regelmatig zoeken de heren elkaar op wat tot interessante muzikale battles leidt. Drummer Koen Rijnbeek zorgt met zijn ferme slagen en niet aflatende gedrevenheid  voor de benodigde strakke basis.  De band speelt een mix van oude en nieuwe nummers waarbij  ‘Red River’, één van de opvallendste en spannendste nummers van het eerdere album ‘Bitch’,  live zeker een van de hoogtepunten is. Met afsluiter ‘Dirt Track’ gaan de heren nog even helemaal los en knallen ze er net zo hard uit als dat ze er in gekomen zijn. En zo hoort dat te zijn. Dit is stoner.

Met een live performance die er weer wezen mag,  snoeihard, rete strak en tegelijk met veel gevoel gespeeld, staat Candybar Planet aan de stonertop in Nederland.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ