Dilemma maakt realeasedatum bekend en gaat op tour met Sons Of Apollo

Facebookrssmail

Op vrijdag 2 november zal Dilemma hun langverwachte album ‘Random Acts Of Liberation’ uitbrengen. Voorafgaand aan deze release zal de band de support verzorgen voor een groot deel van de Europese tournee van de Prog-supergroep Sons Of Apollo.

De Nederlands-Britse melodieuze/progressieve rockgroep Dilemma is als een feniks uit de as herrezen! De band trad in april 2012 voor het laatst op en verdween vervolgens geruisloos naar de achtergrond. Achter de schermen werkte het vijftal echter druk aan een nieuw studioalbum: ‘Random Acts Of Liberation’. De plaat is gemixt door Rich Mouser (Spock’s Beard, Transatlantic, Neal Morse). Oprichter en toetsenist Robin Z is nog steeds een spil binnen het team. Dat geldt ook voor drummer Collin Leijenaar (Kayak, Neal Morse, Dave Bainbridge, Affector), die deze keer voor de productie van het album tekende. De huidige bandsamenstelling wordt gecompleteerd door de Britse gitarist/zanger/voorman Declan ‘Dec’ Burke (Frost*, Audioplastik, Darwin’s Radio), gitarist Paul Crezee en bassist Erik van der Vlis.

De maand voorafgaand aan de albumrelease zal Dilemma samen met Sons Of Apollo Europa doorkruisen. Deze all-star band bestaat uit niemand minder dan Mike Portnoy (ex- Dream Theater), Derek Sherinian (ex- Dream Theater), Jeff Scott Soto (ex-Journey, ex-Yngwie Malmsteen, Trans-Siberian Orchestra), Billy Sheehan (Mr Big, ex-David Lee Roth) en Ron “Bumblefoot” Thal (ex- Guns N Roses). Collin Leijenaar over deze tour: ‘Mike Portnoy vindt ‘Random Acts Of Liberation’ een van de beste albums van 2018 en heeft na het beluisteren hiervan ons direct gevraagd mee te gaan op tour. We zijn hier natuurlijk ongelofelijk blij mee en kunnen niet wachten om ons nieuwe album live aan het publiek te presenteren.’

TOUR:
04-10 Zoetermeer, Cultuurpodium De Boerderij (NL)
06-10 Esch-sur-Alzette, Kulturfabrik Esch-sur-Alzette (LU)
08-10 Zürich, Komplex 457 (CH)
09-10 Aschaffenburg, Colos-Saal (DE)
10-10 Limburg, Le Kursaal Limbourg (BE)
12-10 Paris, Elysée Montmartre (FR)
15-10 Lyon, Radiant-Bellevue (FR)
16-10 Strasbourg, La Laiterie (FR)
17-10 München, Backstage (DE)
19-10 Stuttgart, Im Wizemann (DE)
20-10 Köln, Luxor (DE)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ