3e editie ScumBash op 20 februari 2016 met strakke line-up

Facebookrssmail

Turbonegro (NOR), Bloodshot Bill (CAN), Batmobile (NL), DeWolff (NL) en The Skadillacs (BE) zijn de eerste bevestigde namen voor de aankomende derde editie van het internationale rock-‘n’-rollfestival ScumBash op zaterdag 20 februari 2016 in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

d2a1416b-a1a7-4893-857a-6ae24842853dTurbonegro gedroomde headliner
Deze roemruchte Noorse ‘deathpunk’ legende is een moeilijk uit te leggen fenomeen. Opgericht in 1989, maakten de zes nonconformisten binnen een paar jaar tijd wereldwijd furore met hun eigenzinnige muzikale mix (theatrale aanstekelijke glam-, punk- en hardrock) en een provocatief gevoel voor humor dat ageerde tegen verstikkende politieke correctheid (expliciete flirts met homoseksualiteit, seks en politiek). Maar vooral ook dankzij hun imago (opvallende podiumkleding, hedonisme en decadentie) en spraakmakende liveshows bonden ze wereldwijd vele duizenden hondstrouwe fans aan zich, verenigd in de fancommunity Turbojugend.

De eerste twee edities van ScumBash kenden een vliegende start. Duizenden liefhebbers van psychobilly, punkrock, hardcore, surf, ska, hardrock, country, roots en verwante muziekstijlen -maar vooral ook van een rock-‘n’-roll levensstijl- trokken naar de markante Van Nellefabriek in Rotterdam om daar een mooi feestje te vieren dat een eigen plek in de festivalwereld inneemt.

De Van Nellefabriek blijkt voor ScumBash de perfecte locatie. Het karakteristieke gebouw is één van de voornaamste industriële monumenten in Nederland. Het ademt historie en weerspiegelt het authentieke gevoel van een eeuw geleden, dat bij de bijzondere sfeer van het festival past.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ