Manimal – Purgatorio

Facebookrssmail

Het Zweedse Manimal wist mij in 2015 uiterst aangenaam te verrassen met hun tweede langspeler “Trapped In The Shadows’. De plaat stond vol met perfect uitgevoerde pakkende en stuwende Heavy Metal krakers voorzien van een modern jasje. De uitstekende line up is gelukkig ongewijzigd gebleven en bestaat nog steeds uit de klasbakken Henrik Stenroos – gitaar, André Holmqvist – drums & percussie, Kenny Boufadene – bas en Samuel Nyman als fantastische vocalist.

Ook “Purgatorio” is weer een waar puur Heavy Metal feest geworden. Opener “Black Plaque” is een op en top Judas Priest adoratie en het is weer geweldig genieten geblazen van de grandioze vocalen van Nyman. Dit is Heavy Metal zoals die moet klinken! Het titelnummer volgt, is lekker snel en een stuk melodieuzer van opzet. “Manimalized” is opnieuw ijzersterk en doet Priest helemaal herleven. Dat Manimal zijn klassiekers kent is inmiddels wel duidelijk. Zo horen we duidelijke Judas Priest/Queensryche/Dio melodielijnen terug in het zware “Spreading The Dread” en “Traitor”. Menigeen zal dit erg vinden (maar dan kun je helaas tegenwoordig helemaal niet meer naar nieuwe releases luisteren in welke muzieksoort dan ook) maar de wijze waarop Manimal dit verpakt in nummers vol met originele tempowisselingen is wel erg goed gedaan en het klinkt bovendien uiterst aangenaam. Zoals ook op vorig album geeft het de band genoeg eigen smoel en dat is goed te horen in het vette “Denial” en het logge “Behind Enemy Lines”. Alle nummers blijven lekker in je kop rondsuizen en dat maakt dit album tot een toppertje. Dit geldt ook voor de heerlijk stampende afsluiter “The Fear Within”, ook weer voorzien van de uitmuntende vocalen van die dekselse Nyman.

Manimal levert met hun derde boreling “Purgatorio” wederom een vette Metal plaat af. Het album is het beluisteren meer dan waard en zal dan ook niet snel uit je cd-usb of platenspeler te branden zijn. Manimal is meer dan klaar voor de stap naar de festivals. Een plaats waar dit gezelschap zeker thuishoort. Liefhebbers van lekkere, opzwepende Heavy Metal slaan hun slag!
(88/100) (AFM-records)

Tracklist Purgatorio:

01 Black Plague
02 Purgatorio
03 Manimalized
04 Spreading The Dread
05 Traitor
06 Behind Enemy Lines
07 Denial
08 Edge Of Darkness
09 The Fear Within

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ