Dead End Finland – Slaves to the Greed

Facebookrssmail

deadend_finland-slaves-cover640Zelfs als je heel veel muziek luistert en recenseert (dan luister je tenslotte toch anders) kom je nog wel eens voor verrassingen te staan. In mijn geval kwam dat onlangs door het meest recente album van Dead End Finland. Dead End Finland is een vierkoppige band uit Finland, hetgeen de naam al deed vermoeden. Dead End Finland heeft sinds de oprichting twee albums uitgebracht. In 2011 was dat ‘Stain of Disgrace’ en in 2013 volgde ‘Season of Withering’. Op 4 november volgde dan nu ‘Slaves to the Greed’.

Waardoor ik werd verrast vraag je je misschien af? Voornamelijk door de diversiteit aan muziekstijlen en onverwachte combinaties van muziekstijlen op de nieuwste release van de Finnen, ‘Slaves to the Greed’. Op het album wordt melodische death metal gecombineerd met gothic invloeden, harde electro en industrial. Sommige nummers neigen af en toe zelfs naar 80s klinkende pop-metal. De verschillende muziekstijlen wisselen elkaar snel af, dus het is opletten geblazen maar daarom wel een genot voor het oor. Doordat de muziek zo divers is samengesteld, is het album lang zo duister niet als de titel en de titels van de tracks doen vermoeden. Geen lange slepende nummers, maar juist upbeat tracks met regelmatig een tempo- en sfeerwisseling.

Vind ik het een goed album? Jazeker. Is het een album dat iedereen zal waarderen? Nee. Maar degenen die de stijl van Dead End Finland op prijs kunnen stellen zullen genieten van begin tot eind. Vlotte vocalen en heerlijk gitaargeweld maken dit tot een plezierige luisterervaring, zelfs al ben je niet direct een fan van Dead End Finland. Probeer het gewoon eens uit, misschien word je wel net als ik, blij verrast.

(Inverse Records)

Tracklist:

1. Through the Echoes, Future & Past 04:57
2. Inside the Void 04:28
3. Fragments of the Innocent 04:35
4. Messenger of Sorrow 03:34
5. Nightfall 04:12
6. Devil’s Triangle (Interlude) 02:15
7. Screaming Back to Hell 03:37
8. 5000 Voices 04:01
9. The Devil Inside Me 04:55
10. Slaves to the Greed 05:22

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ