Voi Vod – The Wake

Facebookrssmail

In hun 35 jarig bestaan is ‘The Wake’ alweer het veertiende studio album van Voi Vod, en nog steeds weet de band te vernieuwen en te boeien. De snoeiharde thrash metal uit de begindagen is inmiddels al lang veranderd in de progressieve technische metal van de huidige Voi Vod. Van de originele line up zijn dan ook alleen drummer ‘Away’ (Michel Langevin) en zanger ‘Snake’ (Denis Belanger) nog over, na alweer het vertrek van originele bassist ‘Blacky’ (Jean-Yves Theriault), en het overlijden van gitarist ‘Piggy’ (Denis D’Amour) in 2005. Gitarist ‘Chewy’ (Daniel Mongrain) en nieuwkomer bassist ‘Rocky’ (Dominique Laroche) completeren de band in de huidige bezetting.

De muziek is nog altijd even uniek en eigenzinnig als Voi Vod altijd al was, en met deze nieuwe plaat grijpt de band ook weer een beetje terug naar eind jaren tachtig ten tijde van ‘Dimension Hatross’ en ‘Nothingface’. Complexe nummers met de nodige jazz invloeden zoals bijvoorbeeld ‘Event Horizon’ afgewisseld met meer up tempo nummers als ‘Inconspiracy’ maken het een uiterst gevarieerd album waarop veel te genieten valt, maar wat wel meerdere luisterbeurten nodig heeft om alles goed te bevatten en te ontdekken. Als afsluiter een twaalf minuten durend epos waarin Voi Vod z’n veelzijdigheid ten toon spreid in een nummer, progressief en gevarieerd, herkenbaar en verassend met zelfs strijkers erin verwerkt, dat is waar Voi Vod voor staat. Maar ook nog steeds hard op momenten, met ‘Obsolete Beings’ en ‘Inconspiracy’ als favorieten. Gitarist ‘Chewy’ laat duidelijk horen zich meester te hebben gemaakt van ‘Piggy’s’ manier van spelen. Het onnavolgbare drumwerk van ‘Away’ is nog steeds een van de grootste aanwezige herkeningspunten van Voi Vod, evenals z’n kunstzinnige kant, het geweldige artwork is eveneens van zijn hand. (80/100) (Century Media)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ