The Ferrymen – A New Evil

Facebookrssmail

The Ferrymen komt met hun tweede album ‘A New Evil’ op de proppen. Het is hun logische vervolg op hun debuutalbum ‘The Ferrymen’ uit 2017. Dit trio bestaat anno 2019 nog steeds uit Magnus Karlsson, (gitaar/ basgitaar) Mike Terrana, (drums), en Ronnie Romero (zang).

Het album start gelijk met het heerlijke bombastische ‘Don’t Stand In My Way, wat gelijk ook de sfeer van dit album aangeeft! Deze band speelt nog steeds heerlijke melodieuze Metal! Na deze geweldige opener gaat het gelijk door met het lekkere epische nummer ‘Bring Me Home’, waar een fantastische gitaarsolo van Magnus Karlsson in verwerkt zit. Het album luistert lekker weg en blijft spannend. Er staan een aantal hardere nummers op, ‘Save Your Prayers’, ‘No Matter How Hard We Fall’, ‘You Against The World’ en het titelnummer ‘A New Evil’.

Luister ook eens naar het heerlijk meeslepend ‘Our Own Heroes’ en de ballad ‘Heartbeat’ … Kippenvel gegarandeerd! Raakvlakken met bands als Primal Fear, Helloween, Jorn (Lande), en Yngwie Malmsteen zijn er zeker, maar hoorbaar is ook dat de band een eigen sound aan het zoeken is.
Het klinkt allemaal erg lekker, top gitaar werk, en ook de zang is weer uitmuntend van deze Ronnie Romero. Wat een strot heeft deze kleine Chileen! Persoonlijk hoor ik hem toch net iets liever in zijn ‘Rock’ modus. Maar dat zijn smaken, en die kunnen en mogen altijd verschillen! 

Kortom; ‘A New Evil’ is een heerlijk, melodieus Metal album geworden! Zeker een aanrader als je van bovenstaande bands houdt!!
(85/100)(Frontiers Music s.r.l.)

Line Up:

Ronnie Romero (Vocals)
Magnus Karlsson ( Guitars, Bass, Keyboards)
Mike Terrana (Drums)

Tracklist:

1. Don’t Stand In My Way
2. Bring Me Home
3. A New Evil
4. The Night People Rise
5. Save Your Prayers
6. Heartbeat
7. Our Own Heroes
8. No Matter How Hard we Fall
9. My Dearest Fear
10. You Against The World
11. All We Got

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ