Happy birthday George Lynch

Facebookrssmail

George Lynch werd geboren 28 september 1954 in Spokane, Washington en is een Amerikaanse hard rock gitarist en songwriter. George Lynch is vooral bekend van zijn werk met jaren 80’s ‘hair metal’ band Dokken en zijn post-Dokken solo band, Lynch Mob. George Lynch wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en beroemde jaren 80 metal gitaristen. Hij staat bekend om zijn unieke speelstijl en geluid.

George Lynch dankt zijn bekendheid door zijn werk als de lead gitarist in de band Dokken (waarvan had hij een lid was sinds 1980). Dokken had een reeks van succesvolle platina albums, zoals ‘Under Lock And Key’ en ‘Back for the Attack’. De instrumentale track ‘Mr Scary’ op ‘Back for the Attack’ droeg bij aan zijn populariteit onder gitaristen. De band verdiende een Grammy nominatie voor de Best Metal prestaties in 1990. Ondanks de populariteit van de band, ging de band elkaar in maart 1989 als gevolg van interne spanningen met zanger Don Dokken. Lynch vormde zijn eigen hardrockband Lynch Mob.

Meerdere reünies volgeden met Dokken en daarnaast bleef George Lynch actief met Lynch Mob en bracht George ook solo een tiental albums uit. George Lynch werkte verder aan projecten als Hear ‘n Aid en werkte hij o.a. met Tony MacAlpine aan het album ‘Maximum Security’ (1987).

RockMuZine feliciteert George Lynch met zijn 64ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ