Happy birthday Aaron Stainthorpe

Facebookrssmail

Aaron Stainthorpe werd geboren op 12 november 1968 en is de zanger van doom metal band My Dying Bride. Hij werd geboren in Engeland, maar verhuisde naar Duitsland toen hij zes maanden oud was, omdat zijn Britse legerofficier vader was gestationeerd in het land. Hij woont momenteel in Halifax, West Yorkshire.

My Dying Bride (MDB) werd opgericht door Aaron, Andy, Calvin en Rick in de zomer van 1990. Na slechts 6 maanden bracht de band de demo Towards the Sinister uit, vrij snel gevolgd door de 7” single God is Alone. Peaceville Records kreeg hoogte van de band en bood ze een platencontract aan. Sindsdien staan ze onder contract bij Peaceville. In de jaren 90 van de 20e eeuw maakte My Dying Bride deel uit van de zogenaamde “Grote Drie” (Big Three) van de death/doom-metal, samen met Paradise Lost en Anathema.

Aaron nam met My Dying Bride tot dusver dertien albums op van het het debuut in 1992 met ‘As the Flower Withers’. Het laatste werk verscheen in 2015 met de naam ‘Feel the Misery’.

RockMuZine feliciteert Aaron Stainthorpe met zijn 50e verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ